İlk’ler Kenti olarak bilinen Çanakkale, yeni bir ilkin ismi oldu. Partisine geri dönebilmek için Oturma eylemi kararı alan Çanakkaleli kadın siyasetçi, Siyaset tarihine geçecek eylemi ile bir ilkin ismi olmayı başardı.
Şehrinin ‘İlkler kenti’ olarak bilinirliğini bu sayede bir kez daha tescilleyen, CHP’ nin bir önceki dönem Çan ilçe Başkanı Av. Ümran Aydın,  Sosyal medya hesabından, “Partime geri dönüş için yapmış olduğum üyelik başvuruma, Genel Başkan Yardımcımız @MuharremERKEK'in engel olduğunu ve özel not düştüğünü üzülerek öğrendim.” ifadeleri ile başlayan çarpıcı bir çıkışa imza attı.
CHP’ li olabilme savaşı veren kadın siyasetçi,  Çan ilçesinin bir önceki dönem CHP İlçe Başkanı Av. Ümran Aydın, bu gün (17 Ekim Cumartesi) başlayacağı eylemi hakkında şu bilgiyi verdi. 
“Cumartesi günü partimiz genel merkezi önünde #oturma #eylemine başlayacağım…”

--------------------------------------
Eski Başkan, Yeniden Partili Olabilmek İçin,
GENEL MERKEZ ÖNÜNDE OTURACAK…
---------------------------------------

Çanakkaleli kadın siyasetçinin aldığı karara, siyaset kamuoyu isim koydu; “Partiye dönebilme savaşı…”
Tarihte yaşanmış ilkleri ile adı İlkler kenti olarak bilinen Çanakkale’de alınan bir karar, Siyaset tarihinin bir ilki olarak adeta tarihe geçecek.
Ana muhalefet CHP’ nin bir önceki dönem Çan ilçe Başkanı Av. Ümran Aydın, partisine yeniden üye olabilmek için yaptığı mücadeleden kaynaklı kararı ile Çanakkale siyaset kamuoyunun birinci gündem maddesine dönüştü.
Sosyal medya hesabından, haftaya damga vuran bir paylaşımda bulunan kadın siyasetçi Av. Ümran Aydın;  “Partime geri dönüş için yapmış olduğum üyelik başvuruma, Genel Başkan Yardımcımız @MuharremERKEK'in engel olduğunu ve özel not düştüğünü üzülerek öğrendim.” diyerek, başına gelenden söz etti.
Adeta CHP’ li olabilme savaşı veren kadın siyasetçi,  Çan ilçesinin bir önceki dönem CHP İlçe Başkanı Av. Ümran Aydın, aldığı eylem kararından söz etti ve şöyle dedi;
“Cumartesi günü partimiz genel merkezi önünde #oturma #eylemine başlayacağım…”

SÖZLERİ SERT, İDİDASI HAYLİ ÇARPICI OLDU
Kadın siyasetçi Av. Aydın, meslektaşı hukukçu Milletvekili ve CHP Genel Başkan yardımcısı Av. Muharrem Erkek’i sorumlu tuttuğu, üyelik kaydının gerçekleşmediği konuya ilişkin;
“ İlçemde belediyeyi kazanmanın mükafatının neden bu olduğunu ve neden üyeliğime engel olunduğunu; hem bana hem de kamuoyuna açıklayana kadar da #eylemimi #bitirmeyecegim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” dedi.

PROFESÖRDEN, İŞÇİYE.. EV KADININDAN, EMEKLİYE
AYDIN’A DESTEK YAĞDI…
Hukukçu kadın siyasetçi Aydın’ ın paylaşımını paylaşıp, sosyal medyadan destek veren onlarca CHP’ li, hayli çarpıcı ifadeler kullanıp, olayı yorumladı.
Bunlardan biri, ÇOMÜ’ lü akademisyen Prof. Dr. Cumhur Aslan, AV. Ümran Aydın’ ın paylaşımı eşliğinde, yaşanılan için şu yorumda bulundu;
“Hayatın sosyolojisi burada ... Kılıçdaroğlu adalet diyerek yürüdü.
... CHP Çan İlçe başkanı -bence haksız yere- istifaya zorlandı. İki yıl sonra tekrar üyelik için başvuruyor ve üyeliği, eğer verdiği bilgiler doğruysa engelleniyor.
... Kılıçdaroğlu ülkede adalet için yürüyüş yaptı, Ümran Aydın da Parti Genel Merkezinde oturma eylemi yaparak CHP içindeki adaletsizlik için mücadele edeceğim diyor.
... Bugün CHP Çanakkale'de gücü ele geçirip mutlak güç sahibi olanlar 3 yıl içinde benim sözümü arşivden çıkarıp paylaşacaklar: hoca doğru söylemiş diye
... unutmayın, mutlak güç mutlaka bozar.... Buna hiç şüpheniz olmasın.
Umarım Ümran Aydın'ın aldığı bilgileri yanlıştır ve hemen üyeliği kabul edilir. Bu, CHP için iyi ve güzel, yapıcı olacaktır.”

Cuma Deren