‘AzerbayCANakkale…!’
ALAN BAŞKANLIĞI’ NIN  DÜNYAYA MESAJI DAHA DA BÜYÜK OLDU..
BOĞAZI DÜŞMANA GEÇİLMEZ ÇANAKKALE’NİN KİLİDİNE,
‘BİR MİLLET VURGUSU’,  YANYANA İKİ BAYRAK İLE GELDİ..
Bu sayede, her gün onlarca Uluslararası ticaret gemisinin geçiş yaptığı Çanakkale Boğazı’ndan,  tüm Dünyaya ‘İki Devlet Bir Millet’ mesajı, Denizcilerin selamladıkları Türkiye ve Azerbaycan Bayrakları ile verildi.

ZULMÜ DUYURAN BASINA,
‘SENMİSİN YAZAN ÇİZEN…!’ der gibi saldırı…
Ermenistan ordusu Terter’de gazetecileri hedef aldı.  Azerbaycan Devlet Televizyonu AZTv ekibi ölümden döndü..  Muhabirleri taşıyan araca top mermisi isabet etti.

-----------------------------------------
ULUSLARASI TİCARET GEMİLERİ YOL ALIYOR,
BU GÜZELLİĞE, SELAM DURUYOR…!
-----------------------------------------

‘İki Devlet, Bir Millet’ Türkiye’nin kalbi Azerbaycan’da atıyor.. Günlerdir savaşı yaşayan ‘Can’ Azerbaycan’ ın, ilk günden buyana yanında duran Türkiye Cumhuriyeti Devleti, önsözünün yazıldığı topraklardan, Şehitler diyarı Çanakkale’ den, tüm dünyaya anlamlı mesajı vermeyi başardı.
Her gün onlarca uluslar arası ticaret gemisinin geçiş yaptığı Çanakkale Boğazı’nda, dünya denizcilerinin selama durduğu güzelliği hayata geçiren Alan Başkanlığı oldu.
Gece ayrı, gündüz ayrı güzellikte fotoğraf oluşturan, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki daim kardeşliği en anlamlı şekilde gösteren, Boğazın kilidi, Kilidülbahir kalesinde yan yana asılı Türkiye ve Azerbaycan bayrakları, manevi duyguları da bir ayrı kabarttı.  
 ‘İki Devlet, Bir Millet..’ vurgusunu, iktidar partiden önce CHP’ li belediye yaptı. Tarihi Saat Kulesi’ni Azerbaycan bayrağını simgeleyen renkler Mavi, Kırmızı ve Yeşil ile renklendire Belediye, geceleri de ışıklandırılan kulede, beğeni toplayan bir görsel oluştur
CHP’ li Belediye ayrıca, Halk otobüslerinin üzerine; ‘AzerbayCanakkale…!’ yazısını uygulayıp, çarpıcı bir destek masajını da vermiş oldu.

ALAN BAŞKANLIĞI’ NIN  DÜNYAYA MESAJI;
Dünyanın en önemli su geçitlerinden olan, iki Boğazdan biri Çanakkale’de, ‘iki Devlet, Bir Millet’ vurgusu, Gelibolu tarihi Alan Başkanlığı sınırları içindeki Kilitbahir kalesinden yapıldı. Boğazın kilidi anlamına gelen Kilidülbahir kalesinin, Boğaza dönük hisarında yan yana yer alan Türkiye ve Azerbaycan bayrakları, gündüz olduğu gibi, gece de ayrı bir güzel  Can Kardeşlik görüntüsü oluşturdu. 

BOĞAZI DÜŞMANA GEÇİLMEZ ÇANAKKALE’NİN KİLİDİNE, ‘BİR MİLLET VURGUSU’,  YANYANA İKİ BAYRAK İLE GELDİ.. Bu sayede, her gün onlarca Uluslararası ticaret gemisinin geçiş yaptığı Çanakkale Boğazı’ndan,  tüm Dünyaya ‘İki Devlet Bir Millet’ mesajı, Denizcilerin selamladıkları Türkiye ve Azerbaycan Bayrakları ile verilmiş oldu.

ERMENİ ORDUSU, ERMENİ ZULMÜNÜ DUYURAN, BASINI HEDEF ALDI..
Acı haberin kaynağı olacak hain saldırıyı, şans eseri yara almadan atlatan TV muhabirlerini İHA haber yaptı. Zulmün adresi Terter’ den yazan İHA muhabirleri İsmail Coşkun ve Kamil Nadir, Ermenistan ordusunun Terter şehrinde çekim yapan gazetecileri hedef aldığını duyurdu..
Ermenistan sivil yerleşim yerlerini hedef almaya devam ederken gelişmeleri takip etmek için bölgeye giden Azerbaycan Devlet Televizyonu AZTv muhabirlerinin aracının yanına top mermisi isabet etti. Ermenistan ordusunun saldırısı sonucu gazetecilerin aracına şarapnel parçaları gelirken, aracın lastikleri de kullanılamaz hale geldi. Saldırıda aracı kullanan şoför karnından yara alırken bölgede yaşayan bir sivil ise kolundan ağır şekilde yaralandı. Bölgeye çekim için giden gazeteciler ise saldırıdan şans eseri yara almadan kurtuldu.
 Saldırıya uğrayan AZTv Muhabiri Elnur Tofig yaptığı açıklamada, “Sabah saatlerinde yanımıza top mermisi düştü. Ama bölgeden sağ salim kurtulduk. Daha sonra Terter’in Düyerli köyündeki okula top mermisi isabet ettiğini duyduk ve o noktaya gittik. Okula haber hazırlamaya girdik ve mermi isabet etti tavan üzerimize çöktü. Biz oradan bir şekilde çıktık ve dışarı çıkarken o noktaya 3-4 tane mermi daha isabet etti. Beş 6 metre sonra bir mermi daha isabet etti aracımızın tekerleğine hasar verdi ve aracımızın kendisine de hasar verdi şoförümüz yüzünden ve karnından yaralandı. O noktada bir sivili gördük. Sivil kolundan çok ağır yaralanmıştı onu aracımıza aldık ve tekerliğimiz patlamış durumda olduğu için zorlukla o noktadan ayrıldık. Sivili buraya getirdik ve doktorlar müdahale etti. Köyleri anladık sivilleri anladık şimdi de muhabirlere saldırıyorlar. Hiçbir dünya savaşında muhabire, tıp çalışanına saldırıldığı görülmedi. Biz bir olay yaşadık ve sizde buna şahitsiniz” ifadelerini kulandı.
 
Haber: Cuma Deren
Fotoğraflar: İHA