CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Lâpseki’de ruhsatsız alanda Rüzgâr Enerji Santrali kurup idarenin kaçak yapıları mühürlemesine rağmen mühürleri kırarak “Patronlar Ankara’da EPDK’dan halledecekler” diyerek inşaata devam eden enerji şirketini, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklama ile gündeme getirdi. Özgür Ceylan bir şirket yetkilisinin İl Genel Meclisi Araştırma Komisyonu’na, “Biz bütün işlerimizi böyle yapıyoruz, kaçak bir şekilde işe başlayıp cezamızı yiyip evrak işlerini sonradan uyduruyoruz” şeklinde açıklamada bulunduğunu ifade ederek, “Soruyorum size: "Bu şirketin Ankara'daki ağabeyi kim?” diye sordu.

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada Çanakkale’de trajikomik bir durum yaşandığını belirterek, Sone Enerji Şirketinin yaptığı usulsüzlükler hakkında bilgi verdi. Özgür Ceylan, şirketin Lapseki'nin Çamyurt, Dumanlı, Beyçayırı köyleri bölgesinde işe başladığını, ruhsat alanının dışında imar izni olmadan başvuru yaptığı tribünlerden 7'sine ret, bir tanesine olur verildiği hâlde bir başka şirketin maden sahasını işgal edip, şahıs arazilerini usulsüz kiralayarak ormanı tahrip edip inşaat yaptığını söyledi. Özgür Ceylan, İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Meclis Araştırma ve Hukuk Komisyonlarının hazırladığı rapora göre Orman Bölge Müdürlüğü’nün konuyu savcılığa bildirmesi, Tarım İl Müdürlüğü’nün şirket tarafından tarım alanlarının işgal edildiğine dair tutanak tutarak İl Özel İdaresi’ne bildirmesine karşın şirketin çalışmalara devam etmesini “pervasızlık” olarak değerlendirdi.

Özgür Ceylan, İl Genel Meclisimizin araştırma komisyonuna Sone Enerji proje müdürünün “Biz bütün işlerimizi böyle yapıyoruz, kaçak bir şekilde işe başlayıp cezamızı yiyip evrak işlerini sonradan uyduruyoruz, Ankara'dan patronlarımız gerekli temasları EPDK ile yapmış, siz işe başlayın, gerisini biz hallederiz” şeklindeki ifadelerinin tam Yeni Türkiye manzarası olduğunu söyleyerek, “Soruyorum size: "Bu şirketin Ankara'daki ağabeyi kim?” dedi. Özgür Ceylan konunun takipçisi olacağını belirterek, şirket ve EPDK’daki “Abi!” ile ilgili gerekli soruşturmanın başlatılmasını istedi. 
 


Kaynak: Haber Merkezi