‘O ÇOCUKLARA, YİNE SESSİZLİK..!’
Benzeri eylemlere iki yıldır Çanakkale’de de imza atan bölücü terör örgütü PKK’ nın gençlik uzantısı hainler geçen günlerde Hatay’ı yaktı.
Bir ağaç kesilince ortalığı yıkan sözde çevrecilerin, Ateşin Çocukları olarak kendilerini isimlendiren hainlere sessizliği gözden kaçmadı.
Maden karşıtı gösterilerin, eylem ve mitinglerin adresi Balaban’da, HDP’ li vekil ve partililerin destek verdiği anlarda, Gelibolu’da ve Çanakkale’nin çeşitli noktalarında ormana ateş düşüren hainlere ilişkin tek bir tepki verilmemişti. Hatay’dan ateş ve dumanlar yükseldi, o sessizlik kendini yine hissettirdi.
Türk basını;  “Bebek katili PKK’nın uzantısı ‘Ateşin Çocukları’ Hatay’da ormanları yaktı!” manşetlerini günlerdir atıyor, Çevreci oluşumların çıt sesi çıkmıyor.

----------------------------------
HAİNLER ATEŞE VERİYOR, ORMANLARI YOK EDİYOR,
SÖZDE ÇEVRECİ SESSİZ KALIYOR..
-----------------------------------

Türkiye'nin Akciğerlerini ateşe veren o çocuklara gösterilen sessizlik, haftaya damga vurdu.  Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Terör unsurlarına yönelik düzenlediği operasyonlar sonrası, resmen bitme noktasına gelen terör örgütü PKK’ nın, aldığı ağır darbeler sonrası doğayı hedef alıp, ormanları ateşe verdiği gözlendi. Mehmetçik karşısında pes eden hainler, terör eylemlerini ormanlara sıçrattı.
Türk basını, kendilerini Ateşin çocukları İnisiyatifi diye isimlendiren hainlerin, Hatay Belen’de çıkan orman yangınlarının sorumlusu olduğunu kaleme almasına karşın, sözde çevrecilerin tepkisizliği yine yaşandı. Geçtiğimiz yıl ve bu yaz Çanakkale’de sözde çevreci oluşumların, bölgede çıkan orman yangınlarını sütlenen o çocuklara karşı sergilediği sessizlik dikkat çekmiş, Şehitler coğrafyasının yaşayanlarından eleştiri toplamıştı.

ÇİLEDEN ÇIKARAN SÖZLERE, YİNE İMZA ATTILAR…
O ÇOCUKLAR BAKIN NE DEDİ; “HATAYDAKİ KUTSAL ATEŞİ SELAMLIYORUZ”
Ormanlara ateş düşüren, terör örgütü PKK’ nın gençlik uzantısı olan ve kendilerini Ateşin Çocukları diye isimlendiren hainler, en son Hatay’da çıkan orman yangınlarını üstlendi. Sinir bozan, işiteni deliye çeviren sözler etti.
O çocuklar; “Hatay Belen’ deki faşist sürüleri, askeri alanı ve bütün şehri ateş, kül ve korku içerisinde bırakan kutsal ateşi yakan insiyatifimizin doğal üyelerine bin selam olsun.” ifadelerini kullanma cüretinde bulundu.

O ÇOCUKLAR ÜSTLENDİ!
Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan ve daha sonra kentin birçok noktasına yayılan yangınları, terör örgütü PKK'ya bağlı "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" adlı terörist grup üstlenince, akıllara Çanakkale’de geçen ve bu yaz çıkan orman yangınları geldi.
Aynı hainler, HDP’ li vekil ve partilileri sözüm ona çevre katliamına tepki gösterdikleri Çanakkale’ de  boy gösterir iken, Çanakkale ormanlarına ateş düşürdüklerini yaptıkları sosyal medya paylaşımları ile itiraf etmişti.
 
Hatay belen yangını ardından, Sosyal medyada yayılan bir videoda yangının molotof kokteyli atılarak çıkartıldığı iddiası dillendirildi.
 
Bölgede Motosikletle gezen, yeşil giyen bir kadının molotof kokteyli attığını gösterir bir video sosyal medyada yayıldı.
 
BEBEK KATİLLERİNİN UZANTISI O ÇOCUKLAR, MASUM YABAN HAYATI YOK ETTİ…
Terör örgütünün çıkardığı yangın sonrası binlerce ağaç kül oldu, yaban hayatın yüzlerce canlısı ise telef oldu.

BAKAN PAKDEMİRLİ: ‘KASIT ŞÜPHELERİ…’
Yangının kontrol altını açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Çok ciddi kasıt şüpheleri ortaya çıktı” dedi.
 Hatay'daki yangınla ilgili konuşan Bakan; "Kamuoyunda özellikle son iki günde sosyal medyada olsun diğer kaynaklarda olsun bu yangının özelinde de çok ciddi kasıt şüpheleri ortaya çıktı. Bunla ilgili de tabii ki Valiliğimiz çok yönlü soruşturmayı yürütüyor. 4 şüpheli gözaltına alındı, bunun 2'si savcı tarafından serbest bırakıldı ve 2 yeni daha şüphelimiz var. Bunlarla ilgili de işlem yapılacak, daha önce de söylediğim gibi valilik ve tüm adli kurumlarımız çok yönlü soruşturmayı yapıyor, devam ediyor en detaylı şekilde araştırılıyor." İfadelerini kullandı.

Erdem Sürek