Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi’nin gerçekleştirdiği “Hazırlık Öğrencilerine Danışman Ataması” projesi ve “2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yeni Gelen Öğrenci Tanıma Anketi” ile ilgili bilgilendirme toplantısı, İlahiyat Fakültesi Toplantı Salonunda gerçekleşti.
 
Toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah Akın ve akademisyenler katıldı. Dekan Prof. Dr. Nimetullah Akın proje ile ilgili bilgilendirme yaparak şunları söyledi:  “Yaptığımız istişareler sonucunda fakültemize yeni gelen öğrenciyi motive etmek,  aidiyet, bağlılık duygusunu geliştirmek için “Hazırlık Öğrencilerine Danışman Ataması Projesi” geliştirdik. Proje kapsamında fakültemize yeni gelen her on öğrenciye bir öğretim üyesi danışmalık yapacak. Bunun yanı sıra 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yeni Gelen Öğrenci Tanıma Anketi yaparak öğrencilerimizi tanımaya çalıştık.”
 
Dekan Akın, fakülte olarak akademik çalışmalar dışında birçok proje için çalışmalar başlattıklarını belirterek, böyle bir dönemde öğrencilerin kendilerine rahatlıkla ulaşabilmeleri için sosyal medya hesapları açtıklarını da vurguladı.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek hedeflerinin ÇOMÜ İlahiyat Fakültesini Türkiye’nin en iyi fakültesi haline getirmek olduğunun altını çizdi.


Kaynak: Haber Merkezi