Tüm dünyada yaşanan Koronavirüs Pandemisi dolayısı ile Kongrelerini erteleyen AK Partide geçtiğimiz ay başlayan İlçe Kongrelerinin tamamlanması ile Merkez İlçe Kongresi de Hafta sonu gerçekleştirildi. Koronavirüs Pandemisi dolayısı ile Çanakkale Onsekiz Mart Stadyumunda gerçekleştirilen 17. Merkez ilçe Kongresi liste krizine sebep oldu. 17. Merkez İlçe Kongresinden bir gün öncesine kadar tek aday olarak giren Yıldıray Ölçek’e son günde İl Genel Meclisi Üyesi Şener Akçay sürpriz bir şekilde rakip oldu. Kongrede Listesini de sunan Şener Akçay’ın Listesinde kamuda çalışanların olduğu gerekçesi ile Divan tarafından kabul edilmeyince, tek liste olarak devam eden Yıldıray Ölçek yeniden Merkez İlçe Başkanı Seçildi.

Koronavirüs Pandemisi dolayısı ile Kongrelerini erteleyen AK Parti önceki ay başladığı İlçe Kongrelerini tamamladı. İlçe Kongrelerinin tamamlanmasının ardından Hafta sonu  Merkez İlçe Kongresini gerçekleştirdi. Yine Koronavirüs tedbirleri dolayısı 18 Mart Stadyumunda gerçekleştirilen  17. Merkez ilçe Kongresine  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez  Kadın Kolları Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, 27. Dönem Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, ilçe ve belde belediye başkanları, kadın ve gençlik kollarının temsilcileri ve Çok sayıda davetli, Partili ve  Merkez İlçe Delegeleri katıldı. Divanın oluşturulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kongrede Faaliyet ve Denetleme raporları okunarak oylamaya sunuldu.  Raporların oylanmasının ardından Siyasi konuşmalara geçildi.

Bir Şeyler İnşa Edenin Yanındayız
Çanakkale'de, bir medeniyetin uyanışında binlerce gencin tıp fakültesini, hukuk fakültesini bitirerek, kendi vatanını kurtarmaya, bir şeyler ortaya koymaya çalıştığını ama karşı taraftaki bir yapının burayı yıkmaya çalıştığını kaydeden AK Parti'li Dağ, siyasette de aynı durumun yaşandığını belirterek, şunları söyledi "Adnan Menderes, 10 sene boyunca iktidarı döneminde ezanı Türkçeleştirdiği gibi birçok hizmetler kazandırdı. Bir darbe yapanlar, onu al aşağı edenler yıkan tarafta, yakan tarafta, ateşi temsil eden tarafta olmuştur. Rahmetli Demirel'in de bizim için 28 Şubat sürecinde söyledikleri her zaman hafızamızda yer edip, olumsuz noktada bulunsa da zaman zaman ama 65-70 arasında bu ülkeye kazandırdığı barajlarla boğaz köprüsüyle bir şeyler ortaya koyarken karşısındaki o zamanki Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti de 'Keban Barajı su kaçıyor' diyerek, boğaz köprüsü önünde eylem yaparak engelleyen tarafta olmuştur. Rahmetli Özal keza aynı şekilde. Rahmetli Necmettin Erbakan, toprağı temsil edip bir şeyler ortaya koymaya çalışırken onu engelleyenler kimlerdi? 28 Şubat'ı ortaya koyan darbecilerdi. Bu hayat mücadelesinde, bu insanlık mücadelesinde toprağı temsil edenin, tevazuyu temsil edenin, yeni bir şeyler üretmeyi temsil edenin bugünkü temsilcileri kim acaba? Diğer tarafta da ateşi temsil edenlerin bugünkü temsilcileri kimler? 18 yıldır köprüler yapan, şehir hastaneleri yapan, yollar yapan, Teknofest ile geleceğin Türkiye'sini inşa eden bir lider varken, karşı tarafta ise 'Köprüler, yollar, şehir hastaneleri niye yapılıyor?' diyen, 'Doğu Akdeniz'de ne işimiz var? Libya'da ne işimiz var? Suriye'de ne işimiz var?' diye engelleyenler kimler? Bu mücadele insanlık var olduğu sürece devam edecek. 'İşte biz bir dava partisiyiz, işte biz bir hizmet hareketiyiz' diyorsak bugün toprağı temsil edenin yanındayız. Onunla beraberiz. Bugün bir şeyler inşa edenin yanındayız, onunla beraberiz. Bunun bugünkü temsilcisi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onunla beraberiz, bundan sonra da onunla beraber olmaya hep beraber devam edeceğiz."

Bizi Yıllardır Suçları Tartışmayı Yaşıyorlar
AK Parti'yi hep Cumhuriyet anlayışına, Mustafa Kemal Atatürk ilkelerine aykırı olarak nitelendirip, buradan prim yapmaya çalışan CHP'li siyasetçiler olduğunu vurgulayan AK Parti'li Dağ, "Sahada ne zaman çalışma içinde olsak 'Aslında siz gerçekten iyi şeyler yapıyorsunuz' diyenler bile ne diyorlardı? 'Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi olduğu için CHP'ye oy veriyoruz'. Bugünlerde CHP bir tartışma yaşıyor. O tartışma bizi yıllardır suçlamış oldukları tartışmayla aynı. Sizin konuşmaya çıkan hatipleriniz 'Gazi Mustafa Kemal' diyor ama 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk' demiyor gibi aslında doğru olmayan bazı iddialarla kendi alanlarını genişletmeye çalışanlar, bugün o iddialarından vurulmuş vaziyetteler. CHP, kendi içinde İstanbul İl Başkanı'nın başlattığı bu tartışmayı yaşıyor. CHP'de ne yazık ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun yoldaşları, Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerini sindirmiş vaziyette" dedi.

Şener Akçay’ın Listesi Kabul Edilmedi, Tek Adayla Devam Edildi
Kongrede konuşmalar yapılırken bu süreç içerisinde Adaylardan listelerini divana iletmeleri istendi.  Tek aday olarak son güne kadar süreçte Merkez İlçe Başkanı olarak devam eden Yıldıray Ölçek’e son günde İl Genel Meclis Üyesi Şener Akçay Adaylığını acıkmıştı. Listelerin teslim edilmesinin ardından incelemelere başlayan Divan Başkanlığı, konuşmaların ardından İkinci liste olan İl Genel Meclisi Şener Akçay’ın Listesini kabul etmedi.  Parti tüzüğü maddesine aykırı olması nedeni ile  Divanın Merkez İlçe Başkanlığına aday olan Şener Akçay’ın listesini kabul etmemesi nedeni ile başkan adayı ve 2 liste ile Başlayan AK Parti Çanakkale Merkez İlçe kongresi 1 liste ile seçime girdi. AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Kongresinde tek liste kalan mevcut Başkan Yıldıray Ölçek yeniden Merkez İlçe Başkanı olarak seçildi.

Makas “Kamu Kurumu Veya Bağlı Şirketlerde Çalışanların Kongre Adayı Olamaması Kuralı Var”
AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas Sosyaş Medya hesabından AK Parti Merkez İlçe Başkan Adayı Şener Akçay’ın Listesinin neden kabul edilmediği konusunda açıklamada yaparak Kongrede güven tazeleyen Yıldıray Ölçeğe Başarılar diledi. Makas sosyal medya paylaşımında şu cümlelere yer verdi. “7. Olağan Merkez İlçe Kongremizi Büyük Bir Coşku, Heyecan ve Yüksek Delege Katılımı ile Gerçekleştirdik Hamd Olsun. 2 Listenin Divana Sunulduğu Kongremizde, Tüzüğün İlgili Maddesi Gereği Kamu Kurumu veya Bağlı Şirketlerde Çalışanların Kongre Adayı Olamaması Sebebiyle Kongremiz Tek Listeyle Oylanmaktadır. Bayram Havasında Geçen Kongremiz Hayırlı Uğurlu Olsun İnşallah” dedi.

Cuma Deren