İl Genel meclisi Başkanı Göğüsgeren ezber bozuyor. “Ben artık makam mevkii sahibiyim.” demiyor..
Pazar tezgahının başında Başkanı görenler ses veriyor;

“BAŞKANLIK,  ESNAFLIĞINI BOZMADI…!”
İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren, bir insan hikayesinin baş aktörü oldu.
Bayramiç’ ten İl Genel Meclisi üyesi seçilip, Partili Meclis üyelerinin oyları ile İl Genel Başkanlığına getirilen CHP’ li Sadık Göğüsgeren, ilçe pazarında mahsullerini tezgaha serip, esnaf yönünü sürdürünce, müşteriler gibi pazarcı esnafından da takdir topladığı gözlendi.

KOLTUK SAHİBİYİM DEYİP, PAZARA ARA VERMEDİ
CHP’ li İl Genel Meclisi Başkanı Göğüsgeren’ i anlatan Bayramiçliler, övgü dolu sözler etti;
 “Mevkii, makam var deyip, Pazar tezgahını bırakmadı.
 Geçmişte ne ise şimdide o….!”

-------------------------------------
BEN BAŞKANIM, MAKAM SAHİBİYİM DEMİYOR,
HER ÇARŞAMBA PAZARA ÇIKIYOR…
-------------------------------------

CHP’ li Çanakkale İl Genel meclisi Başkanı ezber bozuyor. “Ben artık makam mevkii sahibiyim.” demiyor, Memleketi Bayramiç’ in pazarlarında sahibi olduğu tezgahın başına geçip, ürettiği mahsulleri vatandaşlara satıyor, alın terinin karşılığı ekmek parasını çıkarıyor.
İlçede kurulan Çarşamba pazarlarında, sahibi olduğu pazar tezgahında Bayramiçliler ile ayak üstü siyasette konuşan Göğüsgeren, bu sayede bölgenin dile gelen sorunlarını birinci ağızdan dinlediğini söylüyor.
Mevsim mahsullerine göre, bazen elma, bazen sebze ile donattığı Pazar tezgahı başında, birebir temas ile vatandaşın derdiyle dertlendiği de gözlenen İl Genel meclis başkanı CHP’ li Sadık Göğüsgeren’ in; “Makamlar, mevkiiler geçici. Önemli olan insan içinde anlı dik olabilmek.”  şeklinde ifadeler ile kendisine; “Sen Başkansın, ne işin var Pazar da?” sorusunu yöneltenlere yanıt verdiği öğrenildi.

KÜÇÜK MOSKOVA’NIN, EMEKÇİ BAŞKANI…
Çanakkale’de, siyaset kamuoyunun ‘Küçük Moskova’ diye bildiği Bayramiç’ in, sol siyaseti benimseyen yaşayanlarından, CHP’ li Sadık Göğüsgeren’ in, “Emek kutsaldır. Emekçi de var olmalıdır.” diyerek, İl Genel başkanı seçilmesine karşın, Pazar esnaflığına ara vermemesinden övgüyle söz eden Bayramiçliler;
 “Mevkii, makam var deyip, Pazar tezgahını bırakmadı. Geçmişte ne ise şimdide o….!” Diyerek, CHP’ li siyasetçiden övgüyle bahsettiği gözleniyor.
Bayramiç’ ten İl Genel Meclisi üyesi seçilip, Partili Meclis üyelerinin oyları ile İl Genel Başkanlığına getirilen CHP’ li Sadık Göğüsgeren’ in özellikle memleketi Bayramiç’ in Çarşamba pazarlarında kurulu tezgahını  sahipsiz bırakmayıp, hemşehrileri ile ayak üstü siyaset yapması, ilçe pazarında ürettiği mahsullerini tezgaha serip, esnaf yönünü sürdürmesi, Pazar müşterilerinin de gözünden kaçmıyor.
Başkan pazarcıdan alış veriş yapmak bir yana, siyaset üzerine yapılan sohbetler, laf lafı açıp, bölgenin  sorunlarının bir bir dile gelmesi ile, Göğüsgeren’ in Pazar tezgahının bir anda siyaset arenasına da dönüştüğü  gözlendi.

KOLTUK SAHİBİYİM DEYİP, PAZARA ARA VERMEDİ
CHP’ li İl Genel Meclisi Başkanı Göğüsgeren’ i anlatan Bayramiçliler, övgü dolu sözler edip, her Çarşamba kurulan Pazarda,  siyasetin renkli hal aldığını, Pazar siyasetinin zaman zama hararetli tartışmalara yol açsa da, Bayramiç’ in sorunlarına çözüm getirecek öneri ve düşünceleri doğurduğunu da savundular.

Cuma Deren