Uzunluğu ve yüksekliği ile bir Dünya ilki olacak 1915 Köprüsünün ihtişamı, uzaktan eğitime tabii Lapseki köylerinden görülmeye başlandı.
Uzaktan eğitim için internet bekleyen öğrencinin diline, olmayan bağlantı dolandı.

İlçeye bağlı köylerde yaşam süren öğrenci velileri, günlerdir çözüm bekledikleri soruna çare bulunamadığını söyledi.
Temelinin atıldığı, çalışmaların başladığı ilk günden buyana, Lapsekilinin övündüğü dünya devi köprüye, köylerinde bulunmayan ve öğrenciye sorun olan internet adeta gölge düşürmeye başladı.
Onlarca köyünde, uzaktan eğitimin internetsizlik nedeniyle sürdürülemediği öğrenilen Lapseki’ de, vatandaşın ana gündem maddesinin, ‘BAĞLANTISIZLIK’  olduğu gözlendi.

40’ÜN 30’UNDA, BLANTI SORUNU VAR..
İnternet sorunu yaşayan köylerin sorununu, CHP’ li İl Genel meclis üyesi Ali Özkan Aldemir seslendirdi.
CHP’ li Aldemir; ‘’40 tane köyümüz var. En az 30 tanesinde interneti bırakın cep telefonu bile çekmiyor.
Şahinli Köyü’nde normal şartlarda cep telefonuyla görüşemiyorsunuz, burada internet ağı hiç yok.
Bırakın köyleri Lapseki merkezde yeni binalar var, orada bile internet yok. “ dedi.

---------------------------------------------
CHP’ Lİ İL GENEL MECLİS ÜYESİ, SORUNU İSİMLENDİRDİ;
“BIRAKIN İNTERNETİ, CEP TELEFONU ÇEKMEYEN KÖY DE ÇOK..”
-----------------------------------------------

Bir Dünya devinin yükseldiği, iki kıtanın birbirine bağlanmaya başladığı Lapseki’nin sorununu, CHP’ li İl Genel meclis üyesi dillendirdi.
İnternet sorunu yaşayan köyler nedeniyle, uzaktan eğitimin alınamadığını savunan Lapseki’nin CHP’ li İl Genel Meclis üyesi Ali Özkan Aldemir; “Bırakın interneti, cep telefonu çekemeyen köy de dolu.” diyerek, yaşanan sorunu özetledi.
 UZAKTAN EĞİTİME, İNTERNET ENGELİ..
 
Dünyayı etkisin altına alan ve Türkiye’ yi de olumsuz etkileyen Koronavirüs salgını nedeniyle,  uzaktan eğitim sürecinin başladığını anımsatan Lapseki’nin CHP’ li İl Genel Meclis üyesi Aldemir,  Eba.gov.tr'ye Lapseki’nin 40 köyünden, 30’undan fazlasının  bağlanamadığını, sorunu büyük olduğunu söyledi.
Bilgisayarı ve interneti olmayan öğrencilerin erişiminin, eğitime engel teşkil ettiğini belirten Aldemir, internet ve bilgisayara sahip olanların da internet kotalarının dolması problemi ile karşı karşıya kaldıklarını anımsattı.
Koronavirüs salgını nedeniyle,  eğitimin nasıl devam edeceği konusunun,  tüm ülkelerin çözüm aradığı başlıca soruna dönüştüğünü anımsatan CHP’ li Aldemir;”Maske, mesafe ve hijyen, virüse karşı önlemlerin olmazsa olmazı. Uzaktan eğitim bu anlamda önemli.
Öğrencilerin eğitimden uzak kalmaması adına uzaktan eğitim uygulamasına  geçerek  eba.gov.tr sitesinden videolarla ders çözümünü geliştiren ülkelerden olduk. Fakat ilimizde halen internetsiz köyler mevcut.“ diyerek, Lapseki’ ye dikkat çekti.

ACİL OLARAK ÇÖZÜM…
 Özellikle köylerde internet altyapısının bulunmadığını, bunun da uzaktan eğitimi engellediğini belirten CHP’ li  Lapseki İl Genel meclis üyesi Ali Özkan Aldemir; “Köylü çoçuklrımız çıkmazda. Eğitim alamıyorlar” dedi.
Vatandaşların çocuklarının mağdur olduğunu ve eğitim başladığı halde internet için çözüm bulunamadığını kendilerine ilettiğini anımsatan CHP’ li Aldemir, acil şekilde sorunun çözüme kavuşması gerektiğini söyledi.
Aldemir, şöyle dedi; ‘’40 tane köyümüz var. En az 30 tanesinde interneti bırakın cep telefonu bile çekmiyor. Şahinli Köyü’nde normal şartlarda cep telefonuyla görüşemiyorsunuz burada internet ağı hiç yok. Artı olarak bırakın köyleri Lapseki merkezde yeni binalar var orada bile internet yok.  Örnek olarak, Taştepe köyü, Şahinli Köyü, Hacı Ömerler Köyü, Beyçayırı Köyü, Kızıldam Köyü’nde internet yok. 40 köy var en az 30 tanesinde internet diye bir şey yok’’

Cuma Deren