Her yıl çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ bu yıl Koronavirüsü nedeni ile etkinlikler gerçekleştirilemedi. Tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale’de de kutlanan bu hafta Çanakkale İl Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen programla başladı.

Müftülük konferans salonunda İl Müftümüz Şükrü Kabukçu’nun katılımlarıyla il merkezinde görev yapan İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlarla toplantı yapıldı. Aylık toplantı ile beraber ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın açılış programı da gerçekleştirildi.  Toplantı en genç din görevlisi Tacettin Aslan Camii Müezzin Kayyımı Metehan Dalman’ın Kur' an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sinevizyon gösteriminin ardından İl Müftümüz Şükrü Kabukçu günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.  Koronavirüsü nedeni ile fazla uzatılmayan program,  Şehitler Camii bağışçımız Musa Işık ve Barbaros Kur' an Kursu Bağışçımız Muhittin Makas’a  teşekkür plaketleri  verildi.  Ayrıca 2020 Yılı Yaz Kur' an Kurslarındaki gayretleri dolayısıyla İmam Hatip İsmet Avcı ve Kuran Kursu Öğreticisi Merve Sayın' a hediye verildi. Toplantı  en yaşlı din görevlisi  olan Merkez Kurşunlu Camii Müezzin Kayyımı Harun Yıldırım’ın duasının ardından son buldu

Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi
Yapılan toplantının ardından Çanakkale İl Müftülüğü tarafından  2020 Camiler ve Din Görevlileri Haftası  dolayısı ile  ortaokul öğrencilerinin manevi değerleri içselleştirmeleri ve bu değerlerle güçlenerek sorunların üstesinden gelme, bütünleşme becerisi kazanmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.  Şiir yarışmasında dereceye giren Betül Berra Sayın, Melisa Nur Kayhan, Rehnüma Kullay, Enes Tuğra Karataş’a Ödüllerini İl Müftüsü  Şükrü Kabukçu tarafından takdim edildi.
 
İsmail Şen