Koronavirüs nedeni ile online gerçekleştirilecek olan eğitimlerde imkanı olmadığı için katılamayacak olan öğrenciler için harekete geçen Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu ‘tablet bilgisayarsız öğrencimiz kalmayacak’ sloganı ile başlattığı kampanya kapsamında kısa sürede toplanan 200 tablet, ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere teslim edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Koronavirüs nedeni ile yüz yüz eğitimin yanında bazı derslerin Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden verileceğini duyurmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı, Koronavirüs pandemisi dolayısı ile aldığı bu karar, özellikle evinde tableti veya bilgisayarı olmayan öğrenciler için olumsuzluk yaratırken, öğrencilerin derslerden geri kalmaması ve ihtiyaçları karşılamak için Sivil Toplum Kuruluşları ve Kamu Kurum Kuruluşları harekete geçmişti. Bu kapsamda öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile Geyikli Belediyesi tarafından başlatılan kampanya kısa sürede karşılık buldu ve Belediye tarafından toplanan Tabletler öğrencilere dağıtıldı.

Öğrencilere 200 Tablet Dağıtıldı
Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Covid-19 nedeniyle yüz yüze eğitimin gerçekleştirilemediği ve EBA üzerinden derslerin devam etmesi üzerine maddi durumu olmayan öğrencilere 200 adet tablet dağıttı.Okul müdürleri tarafından hazırlanan ihtiyaç listesinde ilkokullara 95, ortaöğretimlerde 28, lisede 16 ve civar köylerde bulunan 61 öğrenciye dağıtılan tabletler sayesinde, çocuklar EBA üzerinden derslerini rahatlıkla takip edebilecek.

Okul Müdürlerine tabletlerin verilmesinin ardından bir açıklama yapan Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu “ Söz verdiğimiz gibi  İlköğretim, Ortaokul Ve Lise Müdürlerimize, öğrencilerimize ulaştırılmak üzere 200 adet tablet bilgisayar teslim ettik . Bu süreçte bize gerek maddi destek vererek, gerekse yaptıkları bilgisayar ve tablet bağışları dolayısı ile destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Şerife Erdem