Çanakkale Kent Şurası Başkanı Bünyamin Nami Tonka, Ermenistan’ ın Azerbaycan zulmü ardından bazı ülkelerin harekete geçip, sözde haritalarla Türkiye’yi paylaşmalarına sessiz kalmadı.

Tonka, zehir zemberek ifadeler yüklü bir paylaşımda bulunup, çarpıcı bir çağrıya imza attı;
“Bizim Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan kardeşlerimiz de bu haritaya iyi bakmalı…
Ateşle oynamayı bırakmalı...”
Kent Şurası Derneği Başkanı Tonka,  Mehmetçiği 7 Düvele karşı verdiği savaşta Çanakkale’ de yalnız bırakmayan Azerbaycan Türkünün gözünü kırpmadan Şahadete koştuğunu ve Gelibolu yarımadasında kefensiz yattığını da hatırlattı.
‘İkizler’ diye bahsettiği Yunanistan ve Ermenistan’ dan bahisle oldukça sert sözler etti;
“Bu itlerin bir planı varsa, Türk'ün de bir planı vardır...!”

----------------------------------------
ÇANAKKALE’DEN, YUNANA VE ERMENİYE;
“SLOGANIMIZ AÇIK, ATİNA’DA, ERİVAN’DA BULUŞALIM…”
------------------------------------------

Çanakkale Kent Şurası, sözde harita yayınlayıp Türkiye’ yi paylaşan Yunanistan ve Ermenistan’a açık çağrı yaptı. “EVELLALLAH, ÜLKEMİZ GENİŞTİR. HEPİNİZİ GÖMECEK  YER VAR…!”
Kent Şurası Derneği Başkanı Bünyamin Nami Tonka, Zulüm denince akla gelen Ermenilerin, Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan ile el ele verdiğini kanıtlar sözde bir harita hazırlandığına dikkat çekti, sözde harta eşliğinde çok sert ifadelerin geçtiği bar paylaşıma imza attı.
Tonka; “Bilsinler ki bizimde bir sloganımız var. Atina'da, Erivan'da buluşalım... Münasip yerlerinizi de temiz tutun..."

YUNAN VE ERMENİYE, İKİZLER BENZETMESİ…
Sert ifadeler yüklü ve açık bir çağrının da geçtiği paylaşımında;  “İkizler...” vurgusu yapan Tonka, şöle dedi;
 
“Adamlar, kardeş kardeş topraklarımızı bölmüşler... Birisi üç milyon, diğeri on milyon...
Bir de, Bulgaristan'ı, Makedonya'yı, Arnavutluk'un yarısını ve Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi, Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinin yarısını da Rumlar almış...
Diğer yerler de Ermenistan'a verilmiş...
Bizim Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan kardeşlerimiz de bu haritaya iyi bakmalı...Ateşle oynamayı bırakmalı...” çağrısı yaptı.
Tonka, sosyal medya paylaşımında geçen sözlerini daha de sertleştirdi,  adeta hodri meydan çekti, şu ifadeleri kullandı;
“Ha! Bu itlerin bir planı varsa Türk'ün de bir planı vardır... Bizim de sloganımız:Atina'da, Erivan'da buluşalım... Münasip yerlerinizi de temiz tutun...
Gelirlerse...  Onlara sözümüz, ülkemiz geniştir, hepinizi gömecek toprağımız vardır... Bekleriz, derim...”

Cuma Deren