Bu kapsamda gerçekleştirilen İlçe Müftülükleri toplantısı ve Diyanet İşleri Başkanlığı toplantıları video konferans ile gerçekleştirildi.
Diyanet işleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde 81 ilin müftüsü, müftü yardımcıları ve ilçe müftülerinden oluşan 1284 kişinin katıldığı video konferans toplantısı Çanakkale İl Müftüsü Şükrü Çubokçu ve diğer personelin de katılımı ile Video Konferans ile gerçekleştirildi. Toplantıya İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, müftü yardımcılarımız ve ilçe müftülerimiz katıldı. Toplantıda il ve ilçe müftülüklerince sürdürülen çalışmalar, pandemi dönemi din hizmetleri, salgın sürecinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, sosyal medya çalışmaları, yerel çalışma örnekleri ve genel konular ele alındı. Toplantı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.
Diyanet İşleri Başkanlığının Video Konferansının yanı sıra Çanakkale İl Müftüsü  Şükrü Kabukçu’nun katılımıyla merkez ve köylerde görevli İmam Hatip, Müezzin Kayyım, Kur’an Kursu Öğreticileri, vaiz ve uzmanların katıldığı canlı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda İl Müftülüğü,2020 Camiler ve Din Görevlileri haftasında yapılacak çalışmalar, pandemi dönemi din hizmetleri, salgın sürecinde yapılan hizmetler, sosyal medyanın daha etkin kullanımı, Diyanet Yayınlarının daha fazla kişiye ulaştırılması, dijital ortamda din hizmetleri ile ilgili fikir alışverişi yapıldı.
 
İsmail Şen