Sağlık çalışanları başta olmak üzere vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü de devreye girmişti. Özellikle Maske ve dezenfektan üretiminde Meslek Yüksek Okullarının ciddi destekleri oldu.
Yaşanan zorlu süreç hakkında bilgiler veren ve Milli Eğitim Müdürlüğünün Koronavirüs  döneminde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, gelinen bu zamana kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Yenice Meslek Lisesinde 150 bin ton dezenfektan üretildiğini, yine okulların da katkısı ile 2 milyonun üzerinde maske üretildiğini söyledi. 
İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, yaptığı değerlendirmede ilk olarak süreci değerlendirerek “Koronavirüsün başladığı ilk zamanlarda çeşitli ekipmanlara, mataryallara ihtiyaç doyuldu.  Biz de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Meslek Liselerimizle, Halk Merkezlerimizle, elimizden gelen tüm gayreti göstererek, daha önce ürettiğimiz ve üretmediğimiz ürünlerle süreçte vatandaşa ve sağlık çalışanlarına destek olmaya çalıştık.  Daha önce ürettiğimiz maddeler arasında yer alan deterjanlar, sabunlar ile  sürece destek olduk. Yenicede daha önceki yıllarda kurulmuş bir Meslek Lisemiz vardı.  Lisemizde Temizlik Malzemesi üreten bir kimya bölümü var.  Bu malzemelerden satış yaparak döner sermayesi ile hem bulunduğu ilçeye hem de  öğrencilere katkı sağlayan bir okulumuz vardı.  2019 yılı ciro değerlendirmesinde bu okulumuz Türkiye’de birincisidir.  Yaptığı ciro ile ilk 10’da yer almıştır.  İlimizdeki okulların cirosunu baz aldığımızda ise Türkiye geneli İller arasında Çanakkale olarak 9’uncu olduk” dedi.  
150 Ton Dezenfekten Üretildi
Zorlu Koronavirüs sürecinin başından bu yana özellikle ilk günlerde dezenfektanın tükendiği piyasaya 150 ton dezenfekten üreterek piyasaya sürdüklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz “Koronavirüs sürecinde biz de bu okulumuzda özel ihtiyaç olan  dezenfektan üretmeye başladık.  Bunun hemen arkasından yine çok yoğun bir talep olan  el dezenfektanını üretmeye başladık.  Şu ana kadar okulumuzun ürettiği dezenfektan miktarı 150 ton. Üretilen diğer 18 çeşit temizlik ürünlerini söylemiyorum bile.  150 ton dezenfektan üretildi. Bizim sahaya sürdüğümüze piyasada çok bulunmayan bir malzemeydi.   Biz piyasaya sürdüğümüz dezenfektanlarla hem vatandaşın ihtiyacını karşıladık hem de fahiş fiyatların yükselmesini engelledik” dedi.
2 Milyon Maske Ürettik
Pandeminin başında en çok ihtiyaç duyulan ve vatandaşların ilk başlarda ulaşmasının zor olduğu Maske üretimlerine de değinen Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, 2 Milyon maskenin üretildiğini belirterek “Bununla beraber daha önce üretmediğimiz  cerahi maskelere ihtiyaç duyuldu.  O dönemde vatandaşın kullanılması yaygın olmadığı için biz de Hastane için üretiyorduk.  İlk olarak elle dokumaya başladık maskeleri. Ancak elle ürettiğimiz maskelerin yeterli olmayacağını gördük  ve bunu İlçelerimizle de koordine ettik.  Böylece İlçelerde de üretim başladı.  Çok hızlı bir şekilde maske ihtiyacına karşılık vermeye başladık.  Öncelikle Hastanelerden başlamak üzere biz bir sürü  hastaneye maske temin ettik. Çünkü önce hastanelerin güvenli ekipmanlara ulaşması gerekiyordu. Şu ana kadar hem elde ürettiğimiz hem de makinada ürettiğimiz  maske sayımız 2 milyonu geçtik.  İlçelerimizdeki elle maske üretimini durdurduk. Çünkü  artık üretim cihazlarımızla maskeleri üretiyoruz.  Şu anda ciddi bir maske ihtiyacı olsa bile biz bunun tamamını karşılayabileceğimize inanıyorum. Sadece Maske değil, bonu, Koruyucu elbise ve siperlik bibi malzemeler de ürettik” dedi.
18 Bin Numara 120 bin kez aranarak İhtiyaçları Karşılandı
Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, 65 yaş üstü vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması döneminde yaptığı çalışmalara da değinen Ferhat Yılmaz “Koronavirüs sürecinde evde kalan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın  evden çıkamadığı zamanlarda  sosyal destek olabilmek adına  büyüklerimizi aramaya başladık.  İlk olarak Çanakkale Merkezde başladık.  18 bin büyüğümüzün telefonunu alarak  öğretmen arkadaşlarımıza teslim ettik. Onlar da sağ olsun sorumluluğu üstlendiler ve büyüklerimizin evlerine giderek ihtiyaçlarını karşıladılar.  Öğretmen arkadaşlarımız bu zorlu süreçte vatandaşlarımızın yanında olabilmek için 120 bin arama gerçekleştirdi.  Bu aramalar sonucunda ihtiyaç sahibi ailelere ulaştık” dedi.
 
Cuma Deren