Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, önceki gün katıldığı bir programda  ekonomiyi değerlendirerek ‘Mutfakta tencereler boş, kaynamıyor’  demişti.  Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka’nın  bu sözünden yola çıkan CHP Çanakkale Kadın Kolları, ülke genelinde ses getirecek bir eylem gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları  Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın sözlerinden yola çıkarak pankart hazırlayan CHP’li kadınlar dün Cuma Pazarı girişinde ‘Mutfaktan Haberin Var Mı? Tencere Boş’ eylemini başlattılar. Eyleme  CHP İl Sekreteri Doğan Ateş, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüver, İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, partili kadınlar ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Eylemde  Boş tencereleri Pazar girişine dizen Cumhuriyet Halk Partili kadınlar, ‘Pazar Orada Tencere Burada’ yazılı pankartlar asarak, vatandaşın ekonomik sorunlarına dikkat çektiler. Genel Başkan Nazlıaka’nın sözlerinden yola çıkarak eylemi Çanakkale’den başlattıklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, eylem hakkında bilgiler vererek “Tencere Boş nasıl dolar? Dolardan haberi olan var mı?  Sabah gördüğüm doları akşam aynı yerde göremiyorum.  Sabah ki dolar ile akşamki dolar aynı durmuyor. Evdeki koca koca kazanlar boş duruyor.  Pazar orda tencerelerimiz ise burada. Pazardan tencereyi doldurana kadar cüzdanınız boşalıyor.  İnsanlarımız gerçekten aç. Artık evlerinde tencere kaynatmaz hale geldiler.  Ekonomi gerçekten kötüye gidiyor. Biz Muhalefet olarak görevimiz iktidarı bu konuda uyarmak.  Vatandaşlarımızın ne hale geldiğini göstermek. Eğer görmüyorlarsa  görmelerine yardımcı olmak için böyle bir eylem gerçekleştirdik.  Biz bunu hedefleyerek Bugün Cuma Pazarının girişinde bulunuyoruz.  Biliyoruz ki kadının hassasiyeti ve kadının mucizeleri ile evimizde tencere kaynayabiliyor.  Ama biliyoruz ki artık o tencereler de boşalmak üzere   biz de buna dikkat çekmek istedik.  Bu eylem, Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka, duyurduğu üzere Çanakkale’de başladık ve 81 ilimizde  gerçekleştirilecek. Kurtuluş Savaşımızın ateşi de burada yakıldı. Bu nedenle Çanakkale Bizim için değerli.  Biz de bu eylemlerimizi burada gerçekleştirerek vatandaşlarımızı ‘Artık susma’ demeye çağırıyoruz.  İnsanlarımız, yaşadığı bu zorlukları yaşamak zorunda değil” dedi.
 
Dün Cuma Pazarı girişinde başlayan eylem, bugün Esenler Mahallesindeki Pazar yerinde devam edecek, Salı günü de yine Cuma Pazarında düzenlenen Salı Pazarında gerçekleştirilecek eylem kapsamında, CHP’li Kadın Kolları Üyeleri ekonomideki kötü gidişat ve vatandaşların yoksulluk ile mücadelesi anlatılacak.
 
Şerife Erdem