Maden karşıtı eylem ve gösterilerin adresinde, aylardır işgal ettikleri binadan çıkarılanların, çadır kurmak için arazi kiralamaya çalıştığı öğrenildi.

Çan Balaban ardından çevreci eylemlerin yeni rotasına dönüştüğü gözlenen Bayramiç Hacıbekirler civarında, maden karşıtlarının kamp kurup, eylem üssü oluşturmak amacıyla, kira karşılığı arazi arayışı içinde olduklarını öğrenen yöre halkının sorusu hayli manidar oldu;
 
“NEREDEN GELİYOR, BU DEĞİRMENİN SUYU..?”
Para verip arazi kiralayıp, içine de eylemlerde barınmak için çadır kurmak isteyenlerin, Yurt Dışı bağlantılı olduklarının bilindiğini belirten Kirazlı köy muhtarı Orhan Can;
“Balaban’da adeta aylardır işgal edilen Devlet mülkünden çıkarıldıkları için tepki verenler, yıkımı gerçekleşen bina alanına dikilen fidanlara memnuniyetlerini neden dile getirmezler?” şeklinde çarpıcı bir soru yöneltti.

-------------------------------------
EYLEM ÇADIRI İÇİN,  KİRALIK ARAZİ AYAYIŞI…!
-------------------------------------

Haftaya damga vuran gelişme ardından, yüz gülümseten sözler, Balaban bölgesinden yükseldi.
Aylardır eylem ve gösterilerin merkezine dönüştürülen Balaban bölgesinde, adeta işgal altındaki Devlet mülkünün, Devlet eliyle boşaltılmasına verilen tepkilere, yüz gülümseten sözlerle yanıt geldi.

FİDANLARI SULAMAYA DA BEKLERİZ..
Bölge yaşayanları, “Her çalı dibinden bir eylemci çıkıyor, keçi, koyun ve ineklerini yayan insanımız tedirginlik yaşıyordu. Defalarca tedirginliğimizi dile getirmiştik. Bina yıkıldı, yıkım alanına fidanlar dikildi. Çevrecileri fidanları sulamaya da bekleriz”   

NEREDEN GELİYOR BU DEGİRMENİN SUYU?
Metalik maden karşıtlarının işgal ettiği binanın yıkılıp, çakma çevrecilerin çadır kurmak için arazi bulma telaşında olduğunu öğrendiklerini belirten Kirazlı köy muhtarı Orhan Can; “ Yabancı ülkeden kalkıp gelmiş bir aile, aylardır çadırda yaşıyordu. Yine çadır kurup, dahası başka bir eylemin adresine dönüştürülmek istenen Bayramiç’te de aynı çadırlardan kurmak için kiralık arazi arayışı, insanın aklına ister istemez bir soru getiriyor. ‘Nereden geliyor bu değirmenin suyu?’ “  şeklindeki ifadeler ile hayli çarpıcı bir çıkışa imza attı.

Para verip arazi kiralayıp, içine de eylemlerde barınmak için çadır kurmak isteyenlerin, Yurt Dışı bağlantılı olduklarının bilindiğini belirten Kirazlı köy muhtarı Orhan Can;
“Balaban’da adeta aylardır işgal edilen Devlet mülkünden çıkarıldıkları için tepki verenler, yıkımı gerçekleşen bina alanına dikilen fidanlara memnuniyetlerini acaba neden dile getirmezler?” diyerek, hayli çarpıcı çıkışa imza attı.

Çan Balaban ardından çevreci eylemlerin yeni rotasına dönüştüğü gözlenen Bayramiç Hacıbekirler civarında, maden karşıtlarının kamp kurup, eylem üssü oluşturmak amacıyla, kira karşılığı arazi arayışı içinde olduklarını öğrendiklerini söyleyen birçok Balaban yaşayanı, “Biz kurtulduk, darısı Hacıbekirler köylülerinin başına. Her çalı dibinden çıkacak sözde çevrecinin, merada sürü yayan insanımızda yaşattığı tedirginliği dile getirmekten dilimizde tüy bitmişti.” Şeklinde ifadelerle, bir dönem yaşadıkları çaresizliği anımsattı.

Erdem Sürek