İçişleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine göndermiş olduğu genelge doğrultusunda “Sağlık Hepimiz İçin” mottosu ile ülke genelinde eş zamanlı olarak geniş kapsamlı düzenlenen Koronavirüs denetimi Ezine İlçesinde de gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan  ve beraberindekiler,  Salgının yayılması önlemek amacı ile İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan tedbirlerin denetlendi.

Çin’den başlayarak dünyaya yayılan ve etkisini sürdürürken Koronavirüs salgınını önlemek amacı ile İç İşleri Bakanlığı tarafından alınan kararlar il ve İlçe Umumi Hıfzıssıhha kurulu tarafından yürürlüğe koyuluyor. 1 Haziranda başlayan normalleşme süreci ile yeni normalleşme sürecinde alınan tedbirlerin denetlenmesi için İç İşleri Bakanlığı 81 İl ve İlçelerine ek genelge göndererek ‘Sağlık Hepimiz İçin’ mottosu ile  denetimlerin yapılması istendi. Bu kapsamda Ezine Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan önderliğinde İlçede denetimler gerçekleştirildi.  Kaymakam Dr. Arslan, kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra ortak kullanım alanlarından ve ilçe merkezinde faaliyet gösteren işletmelerde alınması gereken Koronavirüs tedbirlerini Belediye Başkanı Güray Yüksel ve protokol üyeleri ile birlikte yerinde denetledi.

Kaymakam Dr. Arslan, yapılan denetimlerde, Koronavirüs ile mücadelede işletme sahiplerine ve vatandaşlara düşen sorumluluğu hatırlatarak, kurallara titizlikle uyulması konusunda uyarılarda bulunarak, tedbirler konusunda uyarılarda bulundu. Denetimler esnasında işyeri sahibi esnaf ve vatandaşlarla da sohbetlerde bulunan Kaymakam Arslan, Koronavirüs tedbirlerine uyulması gerektiğini belirterek temizlik, maske ile sosyal mesafe başta olmak üzere tedbirlere riayet etmeleri konusunda devamlılığın sürdürülmesini istedi.

Şerife Erdem