Liverpool seyircisinin, takımını desteklemek için söylediği sembol şarkı ile vurgu yaptı.
Önce İngilizce, sonra da Türkçe,“You'll never walk alone”... ”Asla yalnız yürümeyeceksin”…
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener,  Sağlık çalışanlarına toplumdan Destek olunması gerekliliğine dikkat çektİ.

TOPLUM ÇAĞRILARI YANLIŞ ANLADI;
“ SAĞLIKÇIYA MESAFE ..!”
Ölümcül virüsten korunmak için gereken, Maske, Mesafe, Hijyen üçlüsünden, ‘Mesafe’ nin, toplumda Sağlıkçıya konduğunu belirten Prof. Dr. Şener’ in sözleri düşündürüyor.
Prof. Dr. Şener, Sağlık personelinin önemli bir kışa hazırlandığını geçtiğimiz günlerde haykırmıştı. Dün ise, yaşanılanları ve gözlenenleri hatırlatıp çarpıcı bir çıkışa imza attı.
 “Apartmanda sağlık çalışanı istemeyen, Okulda sağlık çalışanı çocuğu ile aynı sınıfta çocuğu olmasın isteyen, Sağlık çalışanının çocuğuna bakıcı olmak istenmeyen, Sağlık çalışanına ev verilmeyen... bir düzende, nasıl SALGIN İLE MÜCADELE edilecek?... Kışa girerken bunları da düşünmek gerek.”

------------------------------------
MESAFE BİRBİRİMİZE DEĞİL,  SAĞLIKÇIYA…!
-----------------------------------

“Tam DESTEK sürecine ihtiyaç var... Ama anlaşıldığı kadarı ile; BU YOL YALNIZ YÜRÜNECEK...!” diyerek  önceki günlerde sesisin yükselten isim, dün ise daha vahim teşhisi ile düşündüren sözler etti.
Prof. Dr. Şener, Sağlık personelinin önemli bir kışa hazırlandığını geçtiğimiz günlerde haykırmıştı.
Dün ise, yaşanılanları ve gözlenenleri hatırlatıp çarpıcı bir çıkışa imza attı. Prof. Dr. Şener, sözü; “Toplum  Mesafeyi Sağlıkçıya koydu.” demeye getirdi.
Pandemi ile mücadelede, sergilediği kararlığı nedeniyle, adı Çanakkale’ de Korona Savaşçısı diye anılmaya başlayan ÇOMÜ’ lü Profesör Alper Şener, sosyal medya hesabından hayli düşündüren bir paylaşıma imza attı. Sağlık çalışanlarına toplamdan desteğin önemine dikkat çekti.  Gözlenenlerin üzücülüğüne değindi.
 
“Apartmanda sağlık çalışanı istemeyen, Okulda sağlık çalışanı çocuğu ile aynı sınıfta çocuğu olmasın isteyen, Sağlık çalışanının çocuğuna bakıcı olmak istenmeyen, Sağlık çalışanına ev verilmeyen... bir düzende, nasıl SALGIN İLE MÜCADELE edilecek?... Kışa girerken bunları da düşünmek gerek.”  İfadeleri ile sosyal medyadan hyli manidar çıkışa imza atan Prof. Dr. Şener, Liverpool seyircisinin tribünlerde söyleyip, takımına verdiği desteği gösterir sembol şarkıyı anımsattı.
Kamuoyunu salgına yönelik bilgilendirmek, güncel gelişmeler başta, alınması gereken tedbirler konusunda sık sık uyaran yazılar kaleme alan Prof. Dr. Şener,  dün hayli çarpıcı teşhisi ile düşündüren ifadeler kullandı.

İngilizce başladı, Türkçe tamamladı..
Prof. Dr. Şener, alışa gelmiş Covit-19 Günlükleri başlığını yine attı. Ardından da şöyle yazdı;
“  ‘You'll never walk alone’ ... ‘Asla yalnız yürümeyeceksin’ adlı şarkı aslında Liverpool seyircisinin takımı desteklemek için söylediği sembol şarkıdır ve der ki...
“When you walk through a storm Hold your head up high And don't be afraid Of the dark
At the end of a storm There's a golden sky And the sweet silver song Of a lark...” ile devam eder anlamı ise; ‘Bir fırtınadan geçtiğinde başını dik tut Ve karanlıktan korkma. Bir fırtınanın sonunda Altın bir gökyüzü var. Ve bir tarla kuşunun tatlı gümüş şarkısı’...merak edenler tamamına bakabilir...
SAĞLIK ÇALIŞANLARI açısından bakıldığında ise tam da benzer bir DESTEK sürecine ihtiyaç var...Ama anlaşıldığı kadarı ile bu YOL YALNIZ YÜRÜNECEK...
1.Apartmanda sağlık çalışanı istemeyen,  2.Okulda sağlık çalışanı çocuğu ile aynı sınıfta çocuğu olmasın isteyen,  3.Sağlık çalışanının çocuğuna bakıcı olmak istenmeyen,  4.Sağlık çalışanına ev verilmeyen...bir düzende nasıl SALGIN İLE MÜCADELE edilecek?...Kışa girerken bunları da düşünmek lazım.
Maskeni tak, mesafeni koru, ellerini temiz tut. Kapalı, kalabalık alandan uzak dur...Sağlık Çalışanına sahip çık...!”

Cuma Deren