Ahilik haftasını kutlayan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Koronavirüs gibi problemlerin yarattığı zorluklara karşı küçülmemek ve direnç sağlamak için Ahilik kültürünün ortaya koyduğu dayanışma, yardımlaşma, dürüstlük ilkelerinin korunması gerektiğini belirtti.

Ekonominin belkemiği olan tüm esnaf, sanatkâr ve iş âlemini Ahilik Haftası nedeniyle kutlayan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Ahilik sisteminin yaşatılması gerektiğini belirtti. Ahilik kültürünün ekonomik, sosyal, toplumsal ve kültürel bir zenginlik olduğunu vurgulayan Başkan Üzen, ortaya konulan değerlerin günümüze adaptasyonun sağlanması gerektiğinin altını çizdi.
Yaşanan Koronavirüs problemlerinin sağlıkla birlikte ekonomiyi de etkilediğini vurgulayan Başkan Üzen, açıklamasında “Ahilik kültürü, Koronavirüs gibi felaketlerin ekonomik boyutunda fonksiyonunu korumaktadır. Şurası gerçektir ki; böyle zamanlar yardımlaşma ve dayanışmayla aşılır. Kaliteli ürün ve hizmet, kalifiye iş gücü bu krizlerde bizi kurtarır. İş ve meslek ahlakı, dürüstlük gibi hususlar bu zamanlarda daha da kıymetlidir. Bunların hepsi Ahilikte vardır. Bu haftayı kutluyor, geçmişimizi saygıyla anıyor, günün ve değerlerinin daha fazla anlaşılmasını diliyoruz” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi