Çanakkale Ticaret İl Müdürlüğüne bağlı ekipler Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamındaki destekler ve kooperatif kuruluşu hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretler devam ediyor. Bu kapsamda Ezine İlçesi  Kemallı Köyü kadınlarına gıda üzerine kurmak istedikleri Kooperatif hakkında bilgiler verildi.

Ülkemizde son yıllarda ürünlerin pazarlanması amacı ile kurulan ve üreticileri tüketici ile buluşturan önemli platformlar haline gelen Kooperatiflerin sayısı artmaya başladı. Çiftçilerin daha bilinçli üretim yapabilmesi amacı ile kurulan Kooperatiflere Çanakkale İl Ticaret Müdürlüğü de bilgilendirme desteği başta olmak üzere bir çok destek veriyor. Bu vesile ile Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamındaki destekler ve kooperatif kuruluşu hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla Ezine İlçesine bağlı  Kemallı Köyünü ziyaret eden ve Kooperatif Kurmak isteyen çiftçilerle bir araya gelmek amacı ile  Çanakkale Ticaret  İl Müdürü Hakan Tuncerli, Ticaret Uzmanı Mustafa Yıldırım, Ezine İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Eren’in katılımlarıyla ziyaret gerçekleştirildi.

Kooperatif Kurmak isteyen köy sakinleri ve çiftçiler  için köyde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında kooperatif kurmak isteyen Kemallı köyünden 17 kadın girişimci ve köy muhtarı Kenan Özer’e, kooperatif kuruluşu ve KOOP-DES projesi hakkında bilgiler verildi.  Yapılacak destekler, kurulacak kooperatif hakkında köydeki kadınların soruları da yanıtlandı. Gıda üzerinde Kooperatif kurmak isteyen kadınlara, ayrıca gıda üretimi üzerine kooperatif kurmaları durumunda almaları gereken izinler ve dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgilendirme yapıldı.
 
Şerife Erdem