Biga Kaymakamlığı Tarafından İlçe Genelinde Korona Virüs ( COVİD-19 ) salgınıyla mücadele kapsamında eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı, İller idaresi Genel Müdürlüğü'nün; 08.09.2020 tarih ve 14477 sayılı emri ile “Sağlık İçin Hepimiz İçin “  mottosu ile yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde genel denetimlerin gerçekleştirilmesi, kapsamında Biga İlçesinde denetimler gerçekleştirildi. Başta lokanta, kafe, restoranlar gibi yeme-içme ve eğlence yerleri olmak üzere, konaklama tesisleri, , kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber, kuaför, internet kafe,salon ve elektronik oyun yerleri , genel yaşam alanları başta olmak üzere, vatandaşların sağlıklı  yaşayabilmeleri için denetimler gerçekleştirildi.
 
Kaymakam Mustafa Can  tarafından oluşturulan denetim  ekiplerinde Biga Belediye Başkanı V. Nazım Hikmet Keskiner, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Güneş Arıkan, Biga Esnaf ve sanatkarlar Odası, Lokantacılar Odası, Kahveciler Odası, Eczacılar temsilcisi, İstiklal Mahalle Muhtarı da yer aldı.  Kaymakamımız Mustafa Can iş yerlerinde maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarını denetleyen emniyet, jandarma, sağlık, tarım, belediye başkanlığı ve ilgili odaların temsilcilerinden oluşan ekiplere eşlik ederek denetimlere katıldı. Korona virüs tedbirleri kapsamında market, çay ocakları, lokantalar, fırın, AVM, taksiler, minibüsler, berber ve kuaförler gibi iş yerlerinde sosyal mesafe ve maske takma kurallarına uyulup uyulmadığı dikkate alınarak denetimler gerçekleştirildi ve esnaf ve vatandaşlarımıza Korona virüs ile ilgili bilgiler verildi.

İsmail Şen