Haftalardır, şehir giriş ve çıkışında sürücülere mecburi istikamet verilmesi nedeniyle yaşanan soruna çözüm getiren adımı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Turan attı.
Cezaevi önünde başlayıp, metrelerce bölümü kapalı kalan yol aylardır çilenin adı olmuştu.
Müjdeli haberi AK Parti kurmayı Turan verdi;
“İlgili makamlar sorunu çözecek, ulaşım normale dönecek..”

----------------------------------
ÇİLE SONLANDI…
----------------------------------

Çanakkale’de mecburi istikamet nedeniyle, dar sokakları caddeye dönüştüren araç yoğunluğuna nihayet çözüm geldi.
Alınan bilgiye göre, haftalardır trafiğe kapalı tutulan yolun yeniden hizmet vermesi için AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan devreye girdi. Görüşmeler sonucunda, ‘bilirkişi’ beklendiği için ulaşıma kapalı kalan yolun yeniden hizmete girmesi için düğmeye basıldı.
Dün akşam saatleri itibariyle yeniden hizmet vermeye başlaması için ilgili kurumların hummalı çalışması gerçekleşti.
Cezaevi önünden, şehir çıkışına, Çan köprüsü yönünden de şehir içine ulaşımın bir bölümünde, haftalardır kapalı tutulduğu için, geliş-gidişler mahalle aralarına yönlendirilmiş, bu da başta çevre sakinlerinin tepkilerine neden olmuştu.
Yüksek tonajlı araçlar, otomobiller, minibüs ve otobüsler, haftalardır dar sokaklarda, cadde trafiği yaşattığından, bölge sakinleri pek çok kez çarpışma anlarının son anda önlendiğini gözlediklerini söylemişlerdi.
Yerel basının manşetlerine taşıyıp, çileli bölgeden bahisle kaleme aldığı haberleri takip eden Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ ın, konunun çözümü için devreye girdiği öğrenildi. Bunun üzerine günlerdir, haftalardır ulaşıma kapılı yol dün akşam saatleri itibariyle yeniden trafiğe açıldı.

Cuma Deren