6-16 yaş aralığındaki çocukların eğitimleri başta olmak üzere, kültürel ve sanatsal faaliyetler başta olmak üzere bir çok alanda destek verecek olan ÇOCUKDER Derneği faaliyetlerine başladı.

Günümüzde dijital teknolojiye ayak uyduran ve sosyal yaşam başta olmak üzere bir çok alandan kopan çocukların çoğu okulları ihmal ederken öğrenmeden geri kalıyor. Özellikle 6-16 yaş arası çocuklara yönelik faaliyetler gerçekleştirerek  çocukları geleceğe taşıyacak olan ÇOCUKDER faaliyetlerine başladı. Yardım ve Burs Derneği olarak hayata geçirilen ÇOCUKDER Derneği faaliyetleri kapsamında kurs, seminer, konferans ve Paneller başta olmak üzere bir çok faaliyet de gerçekleştirecek. Çanakkaleli Çocuklara yönelik gerçekleştirilecek olan bu faaliyetleri yürütecek olan ÇOCUKDER Derneği yönetimi bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan ve dernek hakkında bilgiler veren Derneğin Kurucu Başkanı Cahit Osman Deniz “İlimizde bine yakın dernek Sivil Toplum Kuruluşu var. Bunların içinde tek çocuklara yönelik özgün faaliyeti amaçlayan kuruluş ÇOCUKDER, geleceğin çocukları derneği oldu. Kısa amacı eğitimin en yoğun etkileşim gösterdiği 6 yaştan başlayarak 16 yaşa kadar olan çocukların eğitimine her yönü ile katkı vermek onları geleceğe aydın, düşünen, üreten, yaratan kuşaklar olarak yetişmelerine katkı vermektir” dedi.

Deniz Konuşmasında derneğin amacına da değinerek “Temel İlkemiz Geleceğin güvencesi olan yeni yetişen kuşaklar ve ülkenin geleceği çocuklarımızı amaçsız, bilimden ve güvenden uzak eğitim şartları ile hurafelerin etkisinden karanlıktan kurtarıp onlar akıl bilim güven ile sorgulayan üreten yaratan nesiller olmasına katkı vermektir. Çocukların kendilerini keşfetmesine odaklandık. Her biri özgün olan geleceğimiz çocukların hayatına dokunacağız. Eğitimi, sevgiyi, ulus bilincini oyunla birleştireceğiz” dedi.
 
 
Şerife Erdem