1-2 Eylül tarihleri arasında  Burhan Felek Spor Salonunda gerçekleştirilen Türkiye U20 Atletizm şampiyonasında yarışan 1-2 Eylül tarihleri arasında İstanbul Burhan Felek Spor tesisinde gerçekleşti. Oğuz Uyar, 200 m de Türkiye Şampiyonu ,100 m de de Türkiye 2. Oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından yarışan  1-2 Eylül tarihleri arasında Türkiye U20 Atletizm şampiyonası gerçekleştirildi. İstanbul Altunizade’deki Burhan Felek Spor

Kompleksi içinde bulunan Ekrem Koçak Atletizm Pisti’nde yapılan yarışmalarda 400’den fazla atlet yarıştı. Saha içinde yarışmayan tüm görevliler ile tribünlerde sosyal mesafe kuralları ve maske zorunluluğunun uygulandığı müsabakalarda birbirinden zorlu yarışmalar yapıldı. Sıcak bir havada yapılan şampiyonanın ikinci gününde final müsabakaları gerçekleştirildi.

Çanakkale’yi temsilen Şampiyonaya ise  Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm antrenörü Vijdan Berberoğlu'nun sporcusu Oğuz Uyar, antrenörü ile birlikte katıldı. İkinci gün gerçekleştirilen 200 ve 100 Metre koşularında Uyar dereceye girdi.  Şampiyonada büyük bir başarı elde eden Oğuz Uyar 200 Metrede 21.35 derecesi ile birinci olurken 100 metrede ise  Türkiye 2’incisi oldu.

Yapılan  Müsabakaların ardından dereceye giren sporcular 12-13 Eylül’de İstanbul’da yapılacak olan Balkan U20 Şampiyonası’nın U20 Milli Takım’ı da oluşturuldu. 200 Metrede U20 Türkiye Şampiyonu olan Oğuz uyar da Balkan Şampiyonasında hem ülkemizi hem de Çanakkale’yi temsil edecek.
 
İsmail Şen