17 Burda Alışveriş Merkezi küresel ölçekte yayılım gösteren ve ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 salgınıyla mücadeleye destek vermek ve toplum sağlığını korumak adına 20 Mart 2020 tarihinden itibaren geçici süre ile faaliyetine ara vermişti.
 
Salgın hastalıkla mücadelede ‘Kontrollü Sosyal Hayat’ olarak adlandırılan ikinci dönem takvimine bağlı kalarak yeniden açılış planlarını oluşturan 17 Burda, yetkili merciler tarafından açıklanan tüm sağlık ve hijyen koşullarına yönelik düzenlemeleri de tamamlayarak 1 Haziran’da kapılarını yeniden ziyaretçilerine açtı. 17 Burda AVM, bünyesinde yer alan birbirinden değerli markalarla misafirlerine güven içerisinde, konforlu bir alışveriş deneyimi sunuyor.
 
AÇIK HAVADA ALIŞVERİŞ
Başta Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere Covid-19 pandemisi nedeniyle AVM’lere ilişkin düzenlemelerin tümünü en üst düzeyde sağlayan 17 Burda AVM, “Açık AVM konsepti” avantajıyla ziyaretçilerine ‘doğal havalandırma’ ayrıcalığı sunuyor. Sosyal mesafeyi, maske kuralını ve alınması gerekli tüm hijyen kurallarını harfiyen uygulayarak güvenli ve konforlu alışverişi birlikte deneyimleme fırsatı sunuyor.
 
ANA GİRİŞLERDE VE AVM İÇERİSİNDE ÜST DÜZEY ÖNLEMLER
17 Burda Alışveriş Merkezi’nin, AVM girişlerinde temassız ateş ölçüm cihazlarına ek olarak, vücut ısısını otomatik olarak ölçen termal kameralar kullanılması hemen göze çarpan önemli bir ayrıntı. 17 Burda AVM’de temizlik ekiplerine ek olarak oluşturulan Hijyen Takımı, özellikle lavabolar, yemek katı, ATM alanları, yürüyen merdiven, el bantları ve asansörler gibi toplu kullanım alanlarında düzenli olarak dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştirirken, uzun süreli dezenfeksiyon sağlayan Nano-Clean uygulamasını da belirli aralıklarla yapıyor. Yemek katında her kullanım sonrasında masa ve sandalyeler tecrübeli ve eğitimli Hijyen Takımı tarafından dezenfekte edilerek yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor. AVM içerisinde özel maske atık noktaları oluşturularak, kullanılan maske ve eldivenler bu tıbbi atık kutularına atılmaktadır. Lavabolarda temassız sabunluk ve kağıt havluluklar konumlandırılarak ziyaretçilerin hiçbir noktaya temas etmeden temizlenmeleri sağlanıyor. Bu işlemler sayesinde oluşan hijyenik ortam ziyaretçilerde güven duygusu oluşturuyor. Ziyaretiniz esnasında belirli aralıklarla yapılan profesyonel anonslar, pandemi döneminin şartlarına uygun hatırlatmalarla alışverişinize rehberlik ediyor.
 
AVM’YE VE MAĞAZALARA MASKESİZ GİRİLMİYOR, MASKESİZ GEZİLEMİYOR
AVM girişlerinde görevli olan özel güvenlik personelleri AVM’ye maskenin nizami olarak takılarak girildiğinden emin oluyor, maskesiz girişlere ise müsaade edilmiyor. 17 Burda AVM’ de, mağaza görevlileri de aldıkları üst düzey önlemlere ek olarak aynı hassasiyeti göstererek, mağaza içerisinde de maske kuralına uyulmasını sağlıyorlar. Böylelikle AVM’nin bütün alanlarında maskesiz zaman geçirilemiyor. 17 Burda’daki geniş açık alanların varlığı, toplu kullanımın söz konusu olduğu tuvalet ve lavaboların sosyal mesafeye uygun ve konforlu bir şekilde yeniden tasarlanması, AVM içerisinde bilgilendirme ve kuralların hatırlatıldığı uyarıların sıkça konumlandırılması, pandemiye ilişkin önlemlerin ciddiyetle ele alındığını ziyaretçilerin kaygılarının tamamen giderecek hazırlıkların yapıldığı anlaşılıyor.
 
HİJYEN-GÜVEN-TEDBİR-KONFOR HEPSİ BURDA
Her hafta aralıksız gerçekleştirilen resmi kamu kurumları ve heyet denetimlerine ek olarak, AVM içerisinde oluşturulmuş ekip tarafından 24 saat denetimler yapılıyor. Yapılan tüm denetimlerden tam puan alan, aldığı üst düzey önlemleri ile hijyen, güven, tedbir ve konforu ziyaretçilerine sunan 17 Burda AVM, güçlü marka karması ile misafirlerini ağırlamaya bu dönemde de bünyesine eklenen yeni markalarla devam ediyor.
 


Kaynak: Haber Merkezi