20 kitaplık listede dört Bozcaada kitabı yer alıyor…
En Çok Satılan” kitapları açıkladı
Bozcaada’da sekiz senedir onbinlerce kitabı okuyucusu ile buluşturan Bozcaada Kitap Fuarı bu sene geride kalan 7 haftanın en fazla ilgi gören kitaplarını açıkladı. 20 kitaplık “En Çok Satılanlar” listesinin üçüncü sırasında da geçen ay Bozcaada Mendirek Yayınları tarafından yayınlanan Haluk Şahin’in “Güzel Mavrella” isimli romanı yer alıyor. Listede ayrıca Bozcaada’ya dair dört kitap bulunuyor.
Listenin en tepesinde John Fowles’ın “Koleksiyoncu” isimli kitabı yer alırken, Leonid Andreyev’in “Şeytan’ın Günlüğü” kitabı ikinci sırada yer buldu.

Türkiye’de koronavirüs salgınına ilk yer veren roman özelliğini taşıyan Haluk Şahin’in “Güzel Mavrella” kitabı üçüncü sırada kendisine yer buldu. Kitabı yayına hazırlayan Bozcaada Mendirek Dergisi’nin yayn yönetmeni Mustafa Dermanlı, “Haluk hocamızın hazırladığı ve tüm gelirini dergimize bıraktığı bu kitabın hem adalılarca, hem de adaya gelen misafirlerce ilgi görmesi hem Bozcaada adına hem de bizim adımıza büyük gurur. Sadece Bozcaada özelinde bir liste olmasından dolayı elbette talep göreceğini biliyorduk ama büyük hacimli yayınevlerinin, dikkat çekici yazarlarının, ilgi gören kitapları arasında üçüncü sırada olmak önemli. Kitap Fuarı’nın kapanmasına neredeyse 1 ay var. Belki de bu sürede kitabımız daha da ilgi görür ve bu sezon adanın en çok satan kitabı olur. Henüz kitaptan edinmeyen adalıların Bozcaada’da geçen bu romanı daha da sahipleneceğine eminim” dedi.

Kitap Fuarı yetkilisi Murat Deniz ortaya çıkan listedeki çeşitlilikten ve kaliteden memnun olduklarını belirtti. Hem ortaya çıkan listeye, hem de bu senenin Kitap Fuarı’nın nasıl bir sezon geçirdiğine dair, “Temmuz ve ağustos aylarında geçen yıllarda yaptığımız kitap satışının ancak üçte biri oranında satış yapabildik. Böylesi bir dönemde bundan daha kötüsü de elbette olabilirdi. Bu sezon geride kalan 7 haftalık sürede çalışma arkadaşlarımızla satılan kitapları incelediğimizde çok değerli kitapların ilk 20’de olduğunu görmek bizi mutlu etti. Bu durum hem okuyucunun ilgisini, hem de çalışma arkadaşlarımızın okuyucuyu doğru yönlendirdiğini gösteriyor. Bizi mutlu eden bir diğer konu da 20 kitaplık listede dört Bozcaada kitabının yer almasıdır” diye görüşlerini paylaştı.