-UYUŞTURUCU TACİRLERİNDEN, PES DEDİRTEN YÖNTEM;
“YAP YAPIŞTIR, TAK TAKIŞTIR…”
Piyasa değeri 50 Milyon lira olan 25 kilo Kokain’e, Çanakkale ‘Dur’ dedi..

KAÇAR MI HİÇ TÜRKÜN GÖZÜNDEN..?
Şeytanın aklına gelmez yöntemi uygulamaya alıp, kilo kilo uyuşturucuyu yurda getirip, piyasaya sürmek isteyen uyuşturucu şebekesi, nefes kesen operasyonla çökertildi. 
GEMİSİNİ KAÇAĞA BULAŞTIRAN KAPTAN
MÜRETTEBAT I DA TAM KADRO İŞİN İÇİNDE….          
Gemicisi, Çarkçısı, Kaptanı.. ‘Ma’ aile gibi uyuşturucu tacirlerinin hepsi de paketlendi.

------------------------------------------
KAPTANI, ÇARKÇISI, GEMİCİSİ,
HEPSİ UYUŞTURUCU TACİRİ…
----------------------------------------

Çanakkale’ de yine bir tarih yazıldı. Kaptanından, çarkçısına, gemicisinden aşçısına, tamamı uyuşturucu kaçakçısı çıkan denizcilere, Çanakkale’den geçit verilmedi.
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, Sahil Güvenlik ve Gümrük Muhafaza, kelimenin tam anlamıyla, “Hiç Türk’ ün gözünden kaçar mı? ” dedirtti.
Şeytanın aklına gelmez yöntemi, gemi karinasına özel düzenek ile hayata sokan Tacirler, binlerce mil yolculuktan sonra, kilo kilo Kokain’i Türkiye’ ye taşıdı.

KOM ŞUBE, SAHİL GÜVENLİK, GÜMRÜK MUHAFAZA,
TOKADI BASAR MAZALLAH..!
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü,  Gümrük muhafaza Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, tarih yazdı.
Güvenlik unsurlarının ortaklaşa çalışması sonucu, kilo kilo Kokain, taşındığı özel bölümde ele geçirilince, ‘bingo’ dedirtti.

ULUSLARARASI UYUŞTURUCU TİCARETİ…
Çanakkale Polisi NarkoTim ve Sahil Güvenlik ile Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ nün müşterek çalışması, Uluslararası uyuşturucu ticaretini başarıyla önledi.
 Dünyada benzeri görülmemiş,  şeytanın aklına gelmez yöntemi hayata geçirip, neredeyse suyun atında uyuşturucuya binlerce mil yolculuk yaptıran Panamalı denizciler, Güvenlik güçlerini karşılarında görünce, ‘cin’ çarpmışa döndüler.
‘Yap yapıştır, Tak takıştır’ yöntemi ile, dünya limanlarına uyuşturucu sevkiyatı yapan Panama bayraklı geminin mürettebatı, bu yöntemi Türkiye’ de uygulayamadı.
Çanakkale Polisi , Sahil Güvenlik ve Gülrük Muhafaza’nın , uluslararası uyuşturucu ticaretine yönelik gerçekleştirdiği ilen dev operasyonda,  piyasa değeri 50 milyon olan 25 kilo Kokain paketer ahlinde ele geçirildi.

GEMİSİNİ KAÇAĞA BULAŞTIRAN KAPTAN
MÜRETTEBATI DA  TAM KADRO İŞİN İÇİNDE….          
Gemicisi, Çarkçısı, Kaptanı.. ‘Ma’ aile gibi uyuşturucu tacirlerinin hepsi de, düzenlenen dev operasyonda, adeta uyuşturucu paketi gibi paketlendi. Zulaları pois taarfından tespit edilip deşifre olunca, gemi personeli adeta şok geçirdi.
Mürettebattan,  M.K., S.Ö. , R.K.,  M.E.V.,  Gemi Kaptanı  (Süvari)A.C.C., 2. Kaptan  J.P. O., Çarkçı başı G.P .A., uyuşturucu zulada ele geçince, gemide adeta fenalık geçirdi.
Tansiyonlar yükseldi, kimisi de ‘kalbim tuttu’ yalanına başvurdu.

RESMİ OLARAK NE DENDİ?
“Çanakkale Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak 21.08.2020 günü saat 12:30 sıralarında*F.F isimli Panama Bandıralı Kolombiya ülkesinden  Biga limanına gelen geminin Karine bölümünde sonradan dış tarafına yapıştırılmış tank içerisinde uyuşturucu yakalandı.” İFADELERİ İLE, DEV OPERASYONUN ÖZETİ DİLE GELSE DE,  GÖZLENENLER KARŞISINDA TEK SÖYLENEN;‘TARİHE
GEÇER’  OLDU.

Gün boyu arama, gün boyu tarama..
Çanakkale’ de sobelenen ve şeytanın aklına gelmez planları çökertilen uluslararası uyuşturucu şebekesinin, taşımacılık için kullandığı gemide,  aynı gün zula olarak değerlendirilen birçok bölümde de inceleme yapıldı.

KARİNA’DAKİ ZULA YA, BOTLA ABORDA…
Uluslar arası uyuşturucu ticareti yapan Panama bandralı geminin kaptanı ve mürettebatı, adeta yakın takip soncu suçüstü edildi.
Zula tabir edilen ve geminin kabuğunda, yani gövdesinde, karina diye de tabir edilen kısımda hazırlanan özel bölmedeki kilo kilo uyuşturucuyu, zuladan çıkarmak için özel bölüme bot kullanara ulaşan mürettebat,  tam da bu sırada enselendi.
 
BİNGO DEDİRTEN O ANLAR..
Takibe alınan gemi, şüpheliler harekete geçtiğinde kendini açık etti.,  Uluslar arası uyuşturucu ticaretinde kullanılan yük gemisinin karine bölümüne botla yaklaşıp, uyuşturucuyu tahliye işlemi için kolları sıvayan zanlılar, bu sırada Türk Güvenlik güçlerini karşılarında gördü.

ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA…
Uyuşturucunun yurda getirilişi ve piyasaya sürümünde payı olan şahıs ya da şahısların tamamını ele geçirmek için,  Narko Polis adeta iğne ile kuyu kazarcasına bir derin soruşturmayı başlattığı öğrenildi.
Şüphelilerin,  Türkiye’ deki tüm  irtibatlarını yakın takibe alan Narko Polis, hummalı bir çalışmanın startını vermiş oldu.
E
rdem Sürek