Uzmanlar uyarıyor, karantina tedbirleri onlarca ilde yeniden uygulamaya alınıyor. Toplu taşımanın Karadaki tedbirleri, Denize gelince bariz şekilde yok oluyor…
Çanakkale Boğazı, Kuzey Ege ve Marmara’da Deniz ulaşımın markası GESTAŞ’ ın iskelelerinde oluşan görüntüler; “Karada mı kaldı o mesafe?” sorusunu akla getiriyor.
Aylar önce satış kararı alınan, talibi çıkmayınca yeniden hat açılıp göreve başlayan GESTAŞ’ ın Deniz Otobüsünün, Adalara tarifeli seferi öncesinde kameralara yansıyan görüntüler, tanık olanın aklında yanıtı zor soruları peş peşe sıralıyor.
Birçok Çanakkalelinin; “Karayolu ulaşımını sağlayan otobüsler sosyal mesafeye bağlı koltuklar boş yol alır iken, Deniz otobüsünde bu ne rahat yolculuk?” sorusuna yanıt aradığı gözlendi.
----------------------------------------     
OTOBÜS ve MİNİBÜSDE VAR, PEKİ YA, DENİZ OTOBÜSÜNDE …!
-----------------------------------------
Pandemili günlerde oluşan ve göreni ürküten görüntüler, “Nerede kaldı sosyal mesafe ?” dedirtti.
Dünyayı tehdit eden ve binlerce insanı canından eden ölümcül virüs Covit-19’ a karşı en önemli tedbirin sosyal mesafe olduğu dile gele dursun,  Türkiye’ de geçen Cuma günü bazı illerin yaşam merkezlerinde yeniden alındığı duyurulan Karantina tedbirlerine rağmen,   “Sosyal mesafede büyük vurdumduymazlık”  dedirten görüntüler,  vaka artış hızı giderek yükselen Çanakkale’ de oluştu.
Oluşan görüntü, bu ana tanık vatandaşları tedirgin etmeye yetti. Çanakkale Boğazı, Kuzey Ege ve Marmara Denizi’nde, Deniz ulaşımının markası GESTAŞ iskelesinde adeta hiçe sayıldığı gözlenen ‘Sosyal mesafe’ kuralı, Adalara sefer alan deniz otobüsü sırasında adeta sözde kaldı.
“Tedbir karada kaldı, deniz yolculuğunda yok sayıldı” şeklinde yorumlanan görüntüleri, Turizmin adresine dönüşen Bozcaada yolculuğuna çıkan vatandaşlar oluşturdu.
Bilet alıp, deniz otobüsünün yolunu tutan, iskeleye yanaşan otobüse biniş sırasında ise sosyal mesafeyi sıfıra düşüren yolcuların, yolculuk anındaki  oturuş düzenlerine göndermede bulunan vatandaşlar; “Kara ulaşımında, otobüste ve minibüste uygulanan sınırlı koltuk uygulaması, deniz otobüsüne gelince eski normale mi döndü?” ifadelerini kulandı.

UZMANLARIN ÇABASI, BOŞUNA MI?
Uzmanlar uyarıyor, buna karşın karantina tedbirleri onlarca ilde yeniden uygulamaya alınıyor. Uzmanların, ölümcül virüse karşı en etkili tedbir olarak sıraladığı, ‘Maske, Mesafe, Hijyen’ üçlüsü, Pandemi ile mücadelede başarıya ulaşılmasının temeli olarak kabul edilse de,   bazı adreslerde toplu taşımanın Karada geçerli tedbirlerinin, Denize gelince bariz şekilde yok oluşu, dikkatlerden kaçmadı.
Çanakkale Boğazı, Kuzey Ege ve Marmara’da Deniz ulaşımın markası GESTAŞ’ ın iskelelerinde oluşan görüntüler; “Karada mı kaldı o mesafe?” sorusunu akla getirmeye yetti.
Aylar önce satış kararı alınan, talibi çıkmayınca yeniden hat açılıp göreve başlayan GESTAŞ’ ın Deniz Otobüsünün, Adalara tarifeli seferi öncesinde kameralara yansıyan bazı görüntüler, tanık olanın aklına yanıtı zor sorular getirdi.
 Birçok Çanakkalelinin; “Karayolu ulaşımını sağlayan otobüsler sosyal mesafeye bağlı koltuklar boş yol alır iken, Deniz otobüsünde bu ne rahat yolculuk?” sorusuna yanıt aradığı gözlendi.
Şerife Erdem