ECDADIN HUZURUNDA,
ANLAMLI ETKİNLİK…

Kızılay Ağadere Tanıtım ve Farkındalık Arttırma Programı gerçekleşti. Protokol tam kadro, Çanakkale aslanlarını gerçek mezarları başında andı.
Çanakkale valisi İlhami Aktaş, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Kızılay Genel Sekreter yardımcısı Murat Ellialtı, Şehitler coğrafyasında Kilitbahir köyü yakınlarındaki Ağadere Şehitliğinde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.  Eceabat kaymakamı, İl Emniyet Müdürü ve il Milli Eğitim Müdürü gibi protokol mensupları isimleri,  Ağadere Şehitliğinde İlçe Müftüsü ile birlikte karşıladı.
Çanakkaleli İş adamları, Şehit aileleri dernekleri, alan kılavuzları dernekleri, Kilitbahir muhtarı, il ilçe jandarma komutanları ve çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcilerinin katıldığı Kızılay Ağadere tanıtım ve farkındalık arttırma programında, Çanakkale Şehitleri bölgede bulunan gerçek mezarları başında yad edildi.
Program kapsamında Müze Müdürü Resul Karakurt,  Kızılay adına Genel Sekreter yardımcısı Murat Ellialtı, Tarihi Alan başkanlığı adına başkan İsmail Kaşdemir, Ağadere şehitliğinin önemine deinin konuşmalar yaptı.
Kızılay Ağadere’ nin bölgeye kattığı değerin bir kez daha vurgulandığı konuşmalarda, Şehitlerin unutulmaması adına ziyaretçi artışının gerekliliğinden bahsedildi.
Program sonunda gerçek şehit kabristanları ziyaret edilerek Kuran tilaveti ve dualar okundu.
Şerife Erdem