İddiaya göre, Balıkesir Valiliği pis kokular hissettiği projenin geleceği için, sorumlular hakkında soruşturma başlattı.
Çanakkale’nin tüm ilçelerini kapsayan 6 etaplı Kültür Rotası Projesinin ilk bölümü için, Çanakkale merkezli olmasına karşın, Başkent’ te kurulan şirketi üzerinden ihaleye katılıp kazanan Yüklenici firmaya, çalışmaların startının verildiği ilk günden aktarılan 620 milyon lira Nakit, Balıkesir valiliğin başlattığı işlemler üzerine GMKA’ ca geri istendi.
TURAN’DAN HABERSİZ, GİZLİ KAPAKLI…!
Çanakkale’ye Turizm açısından kazanç sağlatacak, Dünya’nın ilgisini çekmesi hedeflenen Kültür Rotası çalışmalarından, İktidar Kurmayı AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ ın da habersiz olduğu, çalışmaların henüz ihale şamasında gizli kapaklı başlatılıp, sürdürüldüğü de kamuoyunda dillenen iddialar arasında.
---------------------------------------
İddialar dilden dile yayıldı, çarpıcı başlık atıldı;
“HESAPLAR TUTMADI, ROTA KARIŞTI…!”
----------------------------------------
Kültür ve Turizm Şehri Çanakkale’nin, Dünya gözdesi olması hedefiyle yazılan proje heyecanla başladı. Dile gelen iddialar üzerine tüm hesapların karıştığı öğrenildi.
Trilyonluk bütçesi Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)’nca karşılanacak Çanakkale Kültür Rotası projesinde, bir şeylerin ters gittiğini sezdiği öğrenilen Balıkesir valiliğinin, sorumlular hakkında işlem başlattığı ileri sürüldü.
ROTA’NIN ADI VAR,‘BİR BİLENİ’ YOK…!
Çanakkale’ nin Turizmine katkı sunması için planlanan ve heyecan yaratan Trilyonluk projede, bir şeylerin iyi gitmediği ileri sürüldü, kulaktan kulağa yayılan iddiaların son günlerin an konuşulanına dönüştüğü gözlendi..
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ‘nın bütçe sunduğu çalışmalar, projede bir şeylerin ters gittiğini sezen Balıkesir Valiliğinin girişi sonucu durduruldu.
Kültür ve Turizm Şehri Çanakkale’nin tüm ilçelerini kapsayan ve 6 etaptan oluşan Kültür Rotası büyük titizlikle çizildi, rota üzerinde geçekleşecek çalışmaları üstlenen firmanın Çanakkale Merkez kökenli olmasına karşın, Ankara’ da apar topar yeni bir şirket kurup,  Başkent adresli bu yeni şirket üzerinden proje için gerçekleşen ihaleye katılması, kamuoyunda çarpıcı bir soru eşliğinde yorumlandı; “ADRESE TESLİM İHALE Mİ OLDU?”
APAR TOPAR ŞİRKET KURULDU,
İLK GÜNDEN BÜTÇE SUNULDU…
İddiaya göre, Balıkesir Valiliği pis kokular hissettiği projenin geleceği için, sorumlular hakkında soruşturma başlattı. Şehitler coğrafyası, tarih ve Kültür Şehri Çanakkale’nin tüm ilçelerini kapsayan 6 etaplı Kültür Rotası Projesinin ilk bölümü için, Çanakkale merkezli olmasına karşın, Başkent’ te kurulan şirket üzerinden ihaleye katılıp kazanan Yüklenici firmaya, çalışmaların startının verildiği ilk günden aktarılan 620 milyon lira Nakit, Balıkesir valiliğin başlattığı işlemler üzerine GMKA’ ca geri istendi.
Çanakkale Merkezli olan, ancak Projeye dahil olması için  kendisine çağrı yapıldığı iddia edilen şirket sahibi, Ankara’da kurduğu yeni şirket ile, söz konusu proje için açılan ihaleye katıldı ve kazanan taraf oldu. Başkent adresli bu şirkete, resmiyette projeye dahil olduğu ilk güden, 620 bin lira ödeme yapıldı.
EHLİ VE PROFESYONELLİĞİ KANITLANMIŞ TURİZM ORGANİZATÖRÜ ÇANAKKALE ŞİRKETİ YOK…
Troya yılı , Turkcell maratonu gibi projeleri gerçekleştirip Çanakkale’nin tanıtılmasına sunduğu katkısı  adeta tescillenmiş, Çanakkale Şirketlerinin Kültür Rotası projesinde isimlerinin geçmemesi, dikkat çekici bir diğer detay oldu. 
TURAN’DAN HABERSİZ, GİZLİ KAPAKLI…!
Çanakkale’ye Turizm açısından kazanç sağlatacak, Dünya’nın ilgisini çekmesi hedeflenen Kültür Rotası çalışmalarından, İktidar Kurmayı AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ ın da habersiz olduğu, çalışmaların henüz ihale aşamasında gizli kapaklı başlatılıp, sürdürüldüğü de kamuoyunda dillenen iddialar arasında yer aldığı gözlendi.,.
HER ETABI, 1,5 MİLYON LİRA OLAN PROJEYE, SÜRPRİZ ŞEKİLDE DAHİL OLMAK İSTENDİ…
6 Etaptan oluşan ve güncel hesaplamalarla her etabının gideri 1,5 milyon lira olarak dile gelen Kültür Rotası Projesinde ilk etap hızla ilerler iken, bir STK’ nın sürpriz şekilde çalışmalara dahil olmak adına, boy gösterdiği, sonrasında ise Kültür rotası Projesinin arap saçı halini aldığı iddiasının da, kamuoyunda dillendiği gözlendi.
Şerife Erdem-İsmail ŞEN