Kur’an-ı Kerim’in okunması, ezberlenmesi, yazılması, anlaşılması Kur'an kurslarımızda ve dışarıdan kendi imkânlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen 2. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı geçtiğimiz haziran ayı gerçekleştirilmişti. Sınavların açıklanmasının ardından  sınavda başarılı olan Ayvacık İlçesi Fatma&Nuri Erkan Kur’an Kursu öğrencisi Eymen Yasir Kula’u tebrik eden İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, başarılı öğrenciyi ödüllendirdi.

Her yıl Ocak, Haziran ve Eylül aylarında üç dönemde, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen Hafızlık Tespit Sınav Kriterlerine göre, Kur'an kurslarımızda ve dışarıdan kendi imkânlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlara yönelik  gerçekleştirilen 2. Dönem  Hafızlık Tespit Sınavı gerçekleştirildi.  Normal dönemlerde Ankara’da gerçekleştirilen sınavlar, bu yıl koronavirüs nedeni ile her ilin il merkezinde gerçekleştiriliyor.  Çanakkale’de 2. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı İl Müftülüğünde 29 Haziran  tarihinde gerçekleştirildi. Hafızlık belgesini alabilmek için komisyon karşısında ter döken on adayıdan biri olan Ayvacık İlçesi Fatma&Nuri Erkan Kur’an Kursu öğrencisi Eymen Yasir Kula sınavı başarıile tamamladı.

 Hafızlık eğitimini tamamlayarak 29 Haziran 2020 tarihinde Diyanet İşleri  Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavında başarılı olan  Ayvacık İlçesi Fatma&Nuri Erkan Kur’an Kursu öğrencisi Eymen Yasir Kula’yı makamında kabul eden İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, başarılı öğrenciyi tebrik etti. Programda İl Müftüsünün  eşi Vaiz  Müzeyyen Kabukçu, İl Müftü Yardımcısı Nimet Keseli Ustabaşı, Şube Müdürü Ahmet Kalkan ve genç hafızın babası Yusuf Kula da hazır bulundu. İl Müftümüz Şükrü Kabukçu, ödül programında yaptığı açıklamada “Peygamberimizin (s.a.s.), “Ümmetimin en şereflileri Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen ve yaşayanlardır.” buyruğuna uyarak Allah’ın kelamı yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimin tümünü ezberleyen genç hafızı tebrik ediyorum”  dedi.

Genç hafızla bir süre sohbet eden İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, hafız öğrenciye müftülük personeli tarafından alınan hediyeyi takdim etti.
 
Cuma Deren