“CORONA VAR, UZAK DURUN..!”
“Ürettik satamıyoruz” çığlığı kulaktan kulağa işitiliyor.
Pazara sokulmadığını iddia eden Ezine Çetmi köylüleri; “Ezine ve Çanakkale Pazarlarına açılan kapılar yüzümüze kapandı. Fabrikada balık işçisi olan köylülerimiz pozitif çıkınca, hepimiz Koronalı ilan edildik” diye yakındı.

İşçilerinin testleri pozitif çıkan Dardanel, önceki gün yaptığı açıklamada;
''Şirketimizin Çanakkale'deki fabrikasında Covid-19 salgınına karşı çalışanlarımızın sağlığını korumaya yönelik alınan tedbirler sıkı şekilde uygulanmaktadır.
Bu sayede üretim faaliyetlerimizde herhangi bir aksama yaşanmamıştır.” demişti.
Fabrikada köylüsü işçi olarak çalışan Çetmililer, “Fabrika faaliyette, biz ürünümüzü satamaz olduk. Be ne Perhiz, ne lahana turşusu” diyerek manidar bir çıkışı imza attı.

--------------------------------
İŞÇİLERİ POZİTİF, FABRİKA ÜRETİMDE…
ÇETNİLİLER PAZARA ALINMIYOR..!
---------------------------------

Çanakkale’de coronovirüs, Ezine Çetmililere Pazar yasağı getirdi. Köylüler adeta isyan etti.
“Ürettik satamıyoruz” çığlığı atan Çetmililer, Pazara sokulmadıklarını iddia etti. Ezine Çetmi köylüleri; “Ezine ve Çanakkale Pazarlarına açılan kapılar yüzümüze kapandı. Fabrikada balık işçisi olan köylülerimiz pozitif çıkınca, hepimiz Koronalı ilan edildik” diye yakındı.

İşçilerinin testleri pozitif çıkan Dardanel, önceki gün yaptığı açıklamada; 'Şirketimizin Çanakkale'deki fabrikasında Covid-19 salgınına karşı çalışanlarımızın sağlığını korumaya yönelik alınan tedbirler sıkı şekilde uygulanmaktadır.  Bu sayede üretim faaliyetlerimizde herhangi bir aksama yaşanmamıştır.”  İfadelerine yer vermişti.
Çanakkale kamuoyunda günlerdir dillenen, “Salgın aldı başını gidiyor. İşçileri hep pozitif çıkıyor” diye kulaktan kulağa yayılan söylemlere açıklık getiren Dardanel Deniz Ürünleri A önceki gün kamuoyu bilgilendirmesi yapmıştı.

Dardanel Fabrikasında görev alan Ezine Çetmi köyü ile civar köylerdeki işçilerde tespit edilen  Koronavirüs, geçimini çiftçilik ile sağlayan köy yayanlarının Pazar alanlarına girişlerine engel olunca, köylülerin sesi yükseldi.

Fabrikada köylüsü işçi olarak çalışan Çetmililer, “Fabrika faaliyette, biz ürünümüzü satamaz olduk. Be ne Perhiz, ne lahana turşusu” diyerek manidar bir çıkışı imza attı.
Bu arada, işçilerinde bir dizi Karantina tedbiri uygulamaya alınan Dardanel,  önceki gün yaptığı açıklamada;
''Şirketimizin Çanakkale'deki fabrikasında Covid-19 salgınına karşı çalışanlarımızın sağlığını korumaya yönelik alınan tedbirler sıkı şekilde uygulanmaktadır. Bu sayede üretim faaliyetlerimizde herhangi bir aksama yaşanmamıştır. Bundan sonra da üretim faaliyetlerimizde bir aksama yaşanmaması için, bugünden geçerli olmak üzere 14 gün süreyle çalışanlarımızın mesai saatleri dışında da tarafımızca gözetim altında tutulduğu kapalı devre çalışma sistemi tedbir olarak uygulanacaktır.' İfadelerine yer vermişti.
Çetmi  ve civar köylülerin, fabrikada çalışan köylü işçilerin coranavirüs testlerinin pozitif çıkması ardından Pazar alanlarına girişlerine yasak getirildiği iddiası,”Mağduruz, biz de mi koronalıyız. “ çığlığı atmalarının nedenine dönüştüğü gözlendi.
 
Köylerinden fabrika işçisi olanlarda, Virüs tespit edilmesinin, tedbir amaçlı olarak bölgeden gelen esnafın Çanakkale ve Ezine Pazarlarına satış yapmalarına izin verilmeyişi, adeta tartışma konusuna dönüştü.


Önceki gün sabah erken saatlerde Çanakkale’ye gelerek Salı Pazarında bulunan tezgahlarını açmak isteyen köylü esnafa zabıta ekipleri nin müsaade etmediği  öğrenildi. Benzer Uygulamanın Ezine pazarında da gerçekleştiği ileri sürüldü.

Erdem Sürek