Ayasofya’nın önemine, paylaştığı bir görsel ile ayrı bir dikkat çekti,
MHP’ nin eski Merkez ilçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur çok sert söz etti;

“Vatan Toprağına Göz Dikenin,  
Gözünü  Oyarız…!”

----------------------------------------
BİR GÖRSEL İLE ANLATTI;
“İŞTE AYASOFYA’ NİN ÖNEMİ”
-----------------------------------------

MHP’ nin eski Merkez ilçe Başkanlarından İbrahim Tayfun Uğur, 86 yıl sonra İbadete açılan Ayasofya’nın önemine dikkat çekti. Paylaştığı bir görsel ile halen dahi Ayasofya sorgusu yapanlara seslendi; “Buyurun bakın, iyi anlayın” dedi.

86 yıl sonra geçtiğimiz 24 Temmuz Cuma gününde kılınan ilk Cuma Namazı ile müzeden çıkıp yeniden Camii olarak hizmet vermeye başlayan Ayasofya’nın camiiye çevrilmesi batıda Özellikle Yunanistan’da  tepki görmüştü. 

Yapılan gösterilerde Türk Bayrağını yakarak haddini aşan Yunanistan sempatizanlarına Hükümetten sert tepki gelirken bir tepki de Çanakkale Milliyetçi Hareket Partisi Eski Merkez İlçe Başkanı İbrahim  Tayfun Uğur’dan geldi. Uğur, Türk Bayraklarını yakanlara sert tepki göstererek “Vatan toprağına göz dikenlerin gözlerini oyarız” dedi.

Doğu Roma İmparatorluğu'nun İstanbul'da yapmış olduğu en büyük kilise olan Ayasofya, Fatih Sultan Mehmet’in  1453 İstanbul fethinin ardından Camii olarak hizmet vermeye başlamıştı.  Hristiyan dünyası için de önemli olan Ayasofya 1935  Alınan bir kararla müze olarak hizmet vermeye başlamıştı. 86 yıl sonra geçtiğimiz haftalarda yeniden cammii olması ile gündeme gelen Ayasofya için Son sözü Danıştay söyledi ve Ayasofya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile geçtiğimiz 24 Temmuz’da gerçekleştirilen  Cuma Namazının ardından 86 yıl sonra yeniden cammi olarak ibadete açıldı.

Cuma günü düzenlenen ilk Cuma Namazı ile camii olarak yeniden ibadete açılan Ayasofya, ziyaretçi akınına uğruyor. Ayasofya’nın yeniden camii olarak ibadete açılması Müslüman ülkelerde sevinçle karşılanırken Avrupa ülkelerinde ise Özellikle Yunanistan’da öfke ile karşılandı. Hristiyan alemi için önemli mabetlerden birisi olan Ayasofya’nın 86 yıl sonra yeniden ibadete açılmasına tepki gösteren Yunanlı bazı  sempatizanlar Türk bayrağını da yaktılar.  Göstericilerin buöfkesine hükümet yetkilileri sert tepki gösterdi.

Yakılan Türk Bayrağına bir tepki de Çanakkale  Milliyetçi Hareket Partisi Eski Merkez İlçe Başkanlarından İbrahim Tayfun Uğur’dan geldi.  Uğur “Ayasofya’nın İbadete açılması ile Yunanistan’da yas ilan edilmiş, Kilise’de çanlar çalmış, bayraklar yarıya indirilmiştir. Bu durumu içine sindiremeyen bazı Yunanlılar, şanlı Türk Bayrağımıza saldırıp onu parçalayıp yakacak kadar alçaklaşmışlardır.  Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması Cumhur İttifakı önderliğinde  gerçekleşmiştir. Mevcut durum,  Yunanlıların Cumhur İttifakını oluşturan  Milliyetçi Hereket Partisi Genel Başkanı  ve bizim Liderimiz  Sn. Dr. Devlet Bahçeli  ile AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a karşı besledikleri  kin ve Nefreti daha da artmıştır.  Maalesef zillet halinde olan  içimizdeki Yunanlılar da  tıpkı Yunanistan’daki  Yunanlılar gibi tepki vermektedirler.  İstanbul’u  hala Kostantinapolis olarak görenlerin ve  bizim vatan topraklarımızda  gözleri olanların gözlerini oyarız,  milli ve yerli olan bütün vatanperver ve milletperver  herkesin Cumhur İttifakına  sım sıkı  sarılması gereken bir  dönemi yaşamaktayız” ifadelerini kullandı.

İsmail Şen