Ak Parti Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Balık, yeni görev alacak gençlerin önünü açmak üzere izin istediğini belirterek, helallik isteyip görevinden ayrıldığını duyurdu.

Balık açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Değerli Kamuoyu ve Genç Kardeşlerim, AK Parti teşkilatlarımızın gönüllü, vefakâr ve fedakâr teşkilatları. Çocukluğumdan beri gönül bağıyla kendimi ait hissettiğim, üniversite yıllarında önce üniversite teşkilatında görev yapıp ardından üniversitelerden sorumlu İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı son olarak da ‘ Türkiye bir kitap olsa önsözü Çanakkale olur’ dediğimiz bu kutlu şehrin, memleketimin İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yerine getirdim. Gençliğimin en güzel, en verimli yıllarını liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ’ın kutlu yolculuğunda bir nefer, bir yol arkadaşı olma fırsatı veren Allah ’a hamd olsun. Ömrümün sonuna kadar hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim bu kutlu davanın ve liderinin yol arkadaşı olma fırsatı için Allah’ a hamd olsun. Üstadın dediği gibi ‘Kim var denildiğinde sağına soluna bakmadan Ben varım! ’ diyeceğime söz veriyorum. Gençlik kolları il başkanlığı görev süremiz içerisinde geçirdiğimiz 24 Haziran genel seçimleri ve 31 Mart yerel seçimlerinde tüm genç kardeşlerimiz ve teşkilatlarımız ile sahadaydık ve elimizden gelenin fazlasını yapmaya özen gösterdik. Siyasetin sadece seçim çalışmalarından ibaret olmadığını ve insanların derdine, sıkıntısına çare olabilmek için bir vesile sebebi olduğuna inandık. Çanakkale’mizin 576 köy 11 ilçesi, tüm mahallelerinde girilmedik sokak bırakmadan hemşerilerimizin hizmetinde bir dönem geçirdik. Hizmet etmek için bu görevlerin bizlere emanet edildiğinin bilinciyle 7 den 70 e tüm hemşerilerimizin hizmetinde olmanın ve derdine koşmanın manevi huzurunu hissettik. ‘AK Parti Gençlik Kolları, AK Partinin vicdanıdır’ öğütünden hareketle görev yaptığımız süre içinde gördüğümüz her yanlışta dikleşmeden dik durmasını bildik. Biz gülü dikenleriyle sevdik. Bu yol dikenlidir bunu göze alarak yürüdük. Gençlik Kolları İl Başkanlığı görevimiz yaş haddine varmasından dolayı bitse de ülkemiz liderimiz ve milletimiz için hizmetimiz dikenli yolları umursamadan devam edecektir.
Bu duygu ve düşünceler ile Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen kıymetli aileme, birlikte çalışmaktan onur duyduğum Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanımız Ahmet Büyükgümüş ve kıymetli genel merkez MYK ve MKYK üyelerimize, beraber omuz omuza görev yaptığımız İl Gençlik Kolları Yönetimi İlçe Gençlik Kolları başkanları, yönetim ve teşkilatlarına, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız ve teşkilatlarına, ilçe kadın kolları başkanlarımız ve yönetimlerine sonsuz teşekkürler sunuyorum.
Ülkemiz ve Çanakkalemiz için büyük bir şans ve gurur kaynağımız olan, desteğini görev süremin her gününde özel olarak hissettiğim gençliğin abisi kıymetli Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’a; desteği ve enerjisi ile bir abla gibi her zaman yanımda olan Genel Merkez Kadın Kolları  Tanıtım ve Medya Başkanımız, kıymetli Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’na, Gençlik Kollarımızdan yetişerek İl Başkanlığı görevini üstlenerek hepimizin gurur kaynağı olan, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren her zaman yanımda olan abimiz kıymetli İl Başkanımız Naim Makas’a  iyi niyeti ve gönlüyle desteğini bir  abla gibi her zaman hissettiğim kıymetli İl Kadın Kolları Başkanımız Gülsüm Üstün’e yönetiminde yer aldığım dönemden itibaren desteğini ve yol arkadaşlığı hiçbir zaman esirgemeyen geçmiş dönem İl Gençlik Kolları Başkanımız Mefail Ceyhan’a, yol arkadaşlığı ve destekleriyle yanımda olan Gençlik Kollarında her şeyden önce bir abi bildiğim belediye meclis üyemiz Musa Oyan’a, cefakar il yönetimime, ilçe başkanlarıma ve yöneticilerimize, üniversite teşkilatlarımıza, mahalle başkanlarımıza, köy temsilcilerimize hasılı gençlik kolları teşkilatlarımızda görev almış tüm kardeşlerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün itibariyle yürütmekte olduğum Ak Parti Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevimden yeni görev alacak genç kardeşlerimizin önünü açmak üzere izin istiyorum. Yeni bir kardeşimiz genel merkezimiz tarafından görevlendirilene kadar görevimi sürdürüp ardından görevimi yeni kardeşimize devredeceğim. Hakkımızda hayırlısı olsun. Gençler ‘ Durmak yok yola devam! ’ Hakkınızı Helal edin.”