Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Abdullah Deniz başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Orçun Oktay, meclis üyeleri ve TOBB Çanakkale GGK İcra Komitesi üyelerinin katılımıyla Çanakkale Ticaret Borsası konferans salonunda gerçekleştirildi.
 
ÇTB MECLİSİNE ETİ BAKIR A.Ş. KONUK OLDU
 
Çanakkale Ticaret Borsası Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısına Cengiz Holding bünyesinde kurulan ETİ Bakır A.Ş. yetkilileri konuk oldu. Toplantıya, Eti Bakır İşletme Müdürü Mahir Tezcan, Eti Bakır Sondaj Müdürü Mustafa Türkoğlu, Eti Bakır Halkla İlişkiler Sorumlusu Mehmet Tülek katıldı. Eti Bakır İşletme Müdürü Mahir Tezcan toplantıda bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, proje hakkında ayrıntılı bilgiler ve projenin uygulanması durumunda Çanakkale’ye ve Türkiye’ye sunacağı katkılar anlatıldı.
 
KURBAN BAYRAMINDA TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİ TEDBİRLİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ
 
Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan ÇTB Meclis Başkanı Abdullah Deniz yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm Çanakkalelilerin bayramını kutlayarak, sağlık ve huzur dolu bir bayram temennisinde bulundu. C0VİD-19'un etkilerinin görüldüğü bir süreçte idrak edilecek olan Kurban Bayramı'nda, toplumun tüm kesimlerini tedbirli olmaya davet etti. Dünyayı etkisi altına alan C0VÎD19 salgınının ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerinin normalleşme süreciyle birlikte toparlanma dönemine girdiğini kaydeden Abdullah Deniz, açıklanan haziran ayı ihracat rakamlarının ise bu bağlamda olumlu sinyaller olduğunu söyledi. Meclis Başkanı Abdullah Deniz ayrıca “Ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasında, geleceğin teminatı olan gençlerimizi ve girişimcilerimizi son derece önemsiyoruz. Marka kent Çanakkale’ye değer katacak çalışmaların tamamında da Genç Girişimcilerimizle işbirliği yapmaya, her zaman yanlarında olmaya hazırız " dedi.
 
DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİ POTANSİYEL MÜŞTERİLERE BİR TIK UZAKTA
 
ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya üzen ise konuşmasında Yarının güçlü Türkiye'si için
Çanakkale’nin fikre, girişime ve markalaşmaya önem vermesi gerektiğini vurgulayarak girişimci olmanın ve girişimcilerin işlerini büyütmelerinin eskiye kıyasla çok daha kolay olduğunun ifade etti. Üzen  "Dijital araçları doğru kullanan şirketlerin, dünyanın dört bir yanındaki potansiyel müşterilere bir tık uzakta olduğunu belirtti. Başkan Üzen devamla Borsanın kurucu ortağı olduğu Çanakkale Teknoparkta kurulması planlanan Facebook istasyon projesi ile ilgili bilgiler vererek tüm Türkiye’deki KOBİ’lerin 21’nci Yüzyıl yetkinliklerini geliştirmelerini sağlayacak içerikler üretileceğini ve KOBİ’lere sunulacağını ifade etti. Toplantıda söz alan TOBB Çanakkale Genç Girişimciler İl İcra Komitesi Başkanı Orçun Oktay ise Çanakkale İli Oda Ve Borsalarından aldıkları güçle İldeki genç girişimcilere öncülük ettiklerini belirtti. Başkan Orçun Oktay, Çanakkale Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya davetlerinden dolayı ÇTB Meclisine teşekkürlerini sundu. TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgilendirmede bulunan Oktay, kurul üyeleri ve sektörleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Genç Girişimciler Covid-19 salgınının Çanakkale ekonomisine ve sektörlere etkileri ve sonrasındaki oluşacak fırsatlar ile ilgili görüşlerini belirttiler. ÇTB Meclisine Çanakkale Genç Girişimciler İl İcra Komitesi üyelerinden Levent Şahin, Mücahit Esin, Osman Köse, Uygar Bakır, Salih Can Eriş, Zekeriya İşseven, Cem Öner, Berkan Küçükoğlu, Fatih Özen, Doğan Deniz ve Hakan Kodak katılım sağladı. Çanakkale ekonomisinin normalleşme sürecindeki performansı ve sektörel beklentilerin ele alındığı Çanakkale Ticaret Borsası Meclis toplantısında katılımcılara borsanın tamamlanan ve devam eden projeleri ile temmuz ayı faaliyetleri hakkında bilgiler verildi,
Borsanın bir aylık çalışması hakkında üyelerin bilgilendirildiği ÇTB Meclisinde gündemde yer alan maddeler karara bağlandı. Yönetim Kurulu aylık faaliyet raporu ve mali veriler haziruna sunuldu. Tarımda dijitalleşme adına devreye sokulan önemli bir proje olarak öne çıkan Dijital Tarım Pazarı ile ilgili katılımcılara bilgilendirme yapıldı.Toplantının sonunda 1991 yılında kurulan Ticaret Borsasının 29. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen ve TOBB Çanakkale Genç Girişimciler İl İcra Komitesi Başkanı Orçun Oktay tarafından pasta kesildi.
Haber Merkezi