Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Lapseki İlçesine giden Vali İlhami Aktaş, Lapseki İlçesinde faaliyet gösteren TÜMAD Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş’yi ziyaret ederek Altın Madenciliği Tesisinde incelemelerde bulundu.

TÜMAD Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş yetkililerinden bölgedeki Altın Madenciliği konusunda bilgi alan Vali İlhami Aktaş, çalışmalarında başarılar diledi. Yapılan İncelemelerin ardından Şahinli Köyüne geçen Aktaş, Şahinli Köyünde vatandaşlarla bir araya gelip bir süre sohbet ederek, Şahinli Köyü Muhtarı Ahmet Emin Efeoğlu’dan köyün genel durumu, yapılan çalışmalar ile köy halkının talep ve istekleri hakkında bilgiler aldı. Şahinli Köyü Muhtarı Ahmet Emin Efeoğlu ve köy sakinleri, köylerini ziyaret etmesinden duydukları mutluluğu ifade ederek, sorun ve taleplerini dinleyen valiye teşekkür etti. Şahinli köyünde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu Şehit olan Hüseyin Çetin’in kabrini ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Şehit Hüseyin Çetin’in ailesini ziyaret ederek bir süre görüşüp Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anarak, Şehit Ailesine minnet duygularını iletti.
 
Köy ziyaretinin ardından Lapseki Kaymakamlığına geçen Vali Aktaş, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin ve kurum müdürleri tarafından karşılandı. Lapseki Kaymakam Şahin, Vali Aktaş’a ilçenin genel durumu, potansiyeli, yapılan çalışmalarla ilçede devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Aktaş, daha sonra kaymakamlık hizmet birimlerini gezerek personele çalışmalarında başarılar diledi.

GAZİLERLE BİR ARAYA GELDİ
Lapseki Kaymakamlığı Gaziler Odasında Gazilerle bir araya gelen Vali İlhami Aktaş, Gazilerle bir süre görüşerek sohbet edip, teşekkür ve şükran duygularını ifade etti. Aktaş, Kaymakamlık incelemelerinin sonrasın Lapseki Cumhuriyet Başsavcılığını ziyaret ederek Cumhuriyet Başsavcısı Aytaç Kıymaz’ın makamında bir süre görüşerek sohbet etti. Vali Aktaş, Lapseki İlçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığını da ziyarette bulundu.
 
“ORTAK AKIL VE KARAR DOĞRULTUSUNDA ŞEHRİMİZİ KALKINDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Sonrasında Vali İlhami Aktaş, Lapseki Belediyesini ziyaret etti. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve  İl Genel Meclis ve Belediye Meclis üyeleri tarafından karşılanan Vali İlhami AKTAŞ, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve meclis üyeleri ile bir süre görüşerek sohbet ederek  Lapseki Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ayrıca Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından Vali İlhami AKTAŞ’a  GMKA desteği ile Lapseki Belediyesi tarafından yapımına başlanan Lapseki Sahil yolu  projesi hakkında bilgi verildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yılmaz, Vali AKTAŞ’ a teşekkür ederek, “Sayın Valimizle birlikte, el birliğiyle, gönül birliğiyle Lapseki'mizin mevcut gücünü arttırmak, kaynaklarını doğru kullanmak, tanıtımını yapmak için ortak akıl ve karar doğrultusunda şehrimizi kalkındırmaya devam edeceğiz. Valimize tekrar hoş geldiniz diyor, hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” açıklamasında bulundu.

Yapılan kurum ziyaretlerinin ardından Vali İlhami Aktaş, Lapseki esnaflarını ziyaret etti. Esnaflar ile bir süre görüşerek sohbet eden Aktaş, esnaflara bol bereketleri kazançlar temennisinde bulundu.  Ayrıca Lapsekili vatandaşlarımızla tek tek selamlaşan ve bir süre sohbet eden Vali, vatandaşlarımızın istek talep ve sorunlarını dinledi. Lapsekili vatandaşlarımız Aktaş’ı aralarında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler. Esnaf Ziyaretlerinin ardından Vali İlhami Aktaş, Dalyan İsmail Baykut Ortaokulu Konferans salonunda muhtarlarla bir araya geldi. Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin ve Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ın da bulunduğu toplantıda muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Vali İlhami Aktaş, yetkililere sorun ve taleplerin çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi. Lapseki ilçesi huzur ve güven açısından daha da yaşanabilir hale getirmek için hep birlikte çalışmaları gerektiğini ifade eden Aktaş, muhtarlara toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Ardından Lapseki Ziraat Odasına geçen Vali Aktaş, Lapseki Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim ve üyelerle bir süre görüşerek sohbet ederek Oda Başkanı İsmail Sevim’den Lapseki’de yapılan tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Lapseki Çınaraltı Meydanında vatandaşlar bir araya gelen vatandaşlarla bir süre sohbet ederek vatandaşların istek talep ve sorunlarını dinledi. Lapseki Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, burada Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Teoman ve Başkan yardımcısı Cihat Yolaçıcı ile bir süre görüşüp sohbet ederek esnaf ve sanatkarlar birliğinin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Aktaş, Lapseki İlçe merkezi ziyaretlerinin ardından Çardak Beldesine geçti. Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, Çardak Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Vali İlhami Aktaş’ a teşekkür etti.
 
Aktaş,  Çardak’ta Osmanlı dönemi eserlerinden Gazi Yakup Bey tarafından yaptırılan Gazi Yakup Bey Camii’ni ziyaret ederek camii hakkında İlçe müftüsü İbrahim Sezgin’den bilgi aldı. Gazi Yakup Bey Camii’ni ziyaretinin ardından Vali İlhami Aktaş,  Gazi Yakup Bey Hanını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Vali İlhami Aktaş,  Çardak Beldesinde son olarak Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından % 75 oranında, Çardak Belediyesi tarafından %22,5 oranında, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından %2,5 oranında da desteklenen,  Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam Lâpseki-Çardak Ticaret Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Lâpseki-Çardak Ticaret Merkezi incelmelerinde Vali İlhami Aktaş’a, yetkililer tarafından proje ortaklarının da içerisinde yer alacağı Çardak Ticaret Merkezinde 40 adet ofis kurulacağı ve İlimizde üretilen yerel ürünlerin yabancı turistlere ve yerli ziyaretçilere satışlarının ve tanıtımlarının doğrudan yapılabileceği bir alan olarak planlandığı bilgisi verildi.
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi