İyi Parti il başkanlığı imzalı yapılan yazılı açıklama ile ziyaret sonrasına ilişkin değerlendirmede geçen bir ifade hayli dikkat çekti.
CHP’ li Çanakkale Merkez ilçe Belediyesi’ni hedef aldığı gözlenen değerlendirmede,  CHP İl Yönetiminin İYİ Parti’ ye yaptığı Ziyarette, karşılıklı konuşulduğu algısı yaratan cümle tam da şöyle geldi; 

“Merkez Belediyesi’nde yaşanan sorunlar da masaya yatırılmıştır.” 
İYİ Parti il başkanlığı imzalı yazılı açıklamada, ayrıca şu ifadeler de hayli dikkat çekti;
“Çanakkale Merkez Belediyesi’nde yaşanan ittifak ruhuna aykırı davranışların, antidemokratik uygulamaların sadece İYİ Parti’ye karşı bir tutum olmadığı, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin savunduğu etik değerlere karşı da sergilendiği ve ittifaka zarar verilmesine asla müsaade edilmemesi gerektiği vurgulanmıştır. “
Karşılıklı yaşandığı algısına yol açan cümleler, siyaset kamuoyundan yorum geciktirmedi.
Her iki partinin tabanı; “Bir şeyler istenmiş, bu istemler makul görülmemiş olacak ki serzeniş başlamış.” diyerek, açıklananları yorumladı.

---------------------------------------
ZİYARET SONRASI DEĞERLENDİRME,
SİYASET KAMUOYUNDAN SORU ÇIKARDI
---------------------------------------

Millet İttifakının tarafları ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde buluştu. CHP İl Yönetimi’nin, İYİ Parti’nin yeni il yönetimine yaptığı ziyaret sonrası, il başkanlığı imzalı gelen değerlendirme açıklaması, siyaset kamuoyunda yanıtı aranan sorular çıkardı.
İYİ Parti İl başkanlığı imzalı açıklamada;  “Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi bugün partimizi ziyarette bulunmuş, yeni seçilen İl Yönetimimize tebrik ve temennilerini sunmuşlardır.
 Yapılan bu ziyarette Merkez Belediyesi’nde yaşanan sorunlar da masaya yatırılmıştır.” Denildi.
Bir süredir, CHP’ li Belediye ile aralarında sorun yaşandığı algısı yaratan açıklamalarla ismi gündeme gelen İYİ Parti kurmayı Rıdvan Uz’u akıllara getiren son gelişme üzerine, siyaset kamuoyunun yorumu hayli manidar oldu. Tabanda yanıtı aranır soruya dönüştüğü gözlenen, şu sözle dile geldi; “Ne istenmiş olmalı ki verilmedi?”
İYİ Parti’nin yeni İl başkanlığı yönetimine, ittifak ortağı CHP’ den gelen ‘hayırlı olsun’ ziyaretinden saatler sonra yapılan yazılı açıklamada;
“Millet İttifakı’nın iki önemli unsuru olarak İYİ Parti’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin birlikte çalıştığında neleri başardığı, bu ülke için büyük bir umut yarattığı ortadadır.
Bu uyum ve birlikteliğe zarar verecek, iki partinin ittifakına gölge düşürecek davranışlar sergilenmesine İYİ Parti’nin de Cumhuriyet Halk Partisi’nin de hoşgörü göstermeyeceği konusunda mutabık kalınmıştır. “ denildi.

Ardından ise, akıllarda sorular üreten şu değerlendirme geldi;
 “Çanakkale Merkez Belediyesi’nde yaşanan ittifak ruhuna aykırı davranışların, antidemokratik uygulamaların sadece İYİ Parti’ye karşı bir tutum olmadığı, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin savunduğu etik değerlere karşı da sergilendiği ve ittifaka zarar verilmesine asla müsaade edilmemesi gerektiği vurgulanmıştır.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin de tıpkı İYİ Parti gibi zarar veren unsurlar ile mücadele edeceğinden şüphemiz yoktur.
Çok yakın bir zamanda Sayın Ülgür Gökhan’ın da kendi İl Yönetiminin düşüncelerine paralel bir şekilde davranarak, problemleri çözüme kavuşturacağını ümit ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyoruz.”

Erdem Sürek