Son günlerde Kamuoyunda sık konuşulan Millet İttifakı Ortakları İYİ Parti ve CHP İl Başkanları ve İl Yönetimleri, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın İYİ Partiye gerçekleştirdiği ziyaretle iki parti yöneticileri bir araya geldi. İttifak’ın konuşulduğu ziyarette basına açık olan kısımda bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, Millet İttifakının, Cumhur İttifakını devirmek için yeterince güçlü olmadığını söyledi. Cumhur İttifakı ile kurulan İktidarın devrilmesi için vatanını seven herkesi Millet İttifakı grubuna davet eden CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural “Cumhur İttifakı dediğimiz İttifakı, yok etmenin bir tane yolu var.  Bu yol, Kutuplaştırılmış bir ülkede, güçlerin bir araya gelmesi olacaktır.  Burada belirti olarak Millet İttifakının  içinde bulunduğu partilerin  başarma şansı olmuyor. Ama  şu demek değildir ki  bu memleketini seven, ülkesini seven, milletini seven herkesin bize kucak açmalarını ve bize katılmalarını bekliyoruz” dedi.

Pandemi öncesi İl Başkanlığına seçilen Metin Ümit Ural, Koronavirüs tedbrleri nedeni ile ziyaretlerini gerçekleştirememişti. 1 Haziranda başlayan normalleşme sürecinin ardından başlayan ziyaretleri kapsamında İYİ Parti İl Başkanlığını ziyaret eden CHP İl Yönetimi 23 Şubatta gerçekleştirilen İl Kongresinin ardından İsmet Güneşhan’ın yerine Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak seçilen  Metin Ümit Ural, Koronavirüs pandemisi nedeni ile gerçekleştiremediği ziyaretlerini 1 Haziran itibari ile başlayan normalleşme sürecinden sonra gerçekleştirmeye başladı. Bu kapsamda Millet İttifakının ortağı olan partilerden biri olan İYİ Parti İl Başkanlığını ziyaret eden CHP   İl Başkanı Metin Ümit Ural ve Yönetimi, değerlendirmede bulundular. Ziyaretin açılış konuşmasını gerçekleştiren yapan İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar “Bizler  hep beraber her zaman Millet İttifakı olarak  Genel Merkezimiz doğrultusunda  ne zaman bize ittifak bitti dendiğinde ki öyle demezler de. Ama yine de derlerse o zaman  aramızdaki bu ittifak  kelimesini kullanmamamız gerekir. Biz Çanakkale’de Millet İttifakı olarak güzel sonuçlar aldık.  Belediye seçimlerinde %61 oyla Türkiye  birincisi yaptık.  İlde Belediye Bakanlarında  yine aynı şekilde başarılar elde ettik.  Bu anlamda partim ve yönetimim adına Cumhuriyet Halk Partisine teşekkür ediyorum.  Bizler her zaman  bu yoldan gidersek, Millet ittifakı olarak, Cumhur İttifakından  ancak bu sayede yenilgiye uğratabiliriz. Yoksa bu ittifaklar bozulduğu takdirde Cumhur ittifakını yıkmak zor olacaktık. Yalnız İttifak arasında bazı sorunlarımız varsa da  bunları kendi aramızda halletmemiz gerekiyor.  Bu da biz İl Başkanlarına şahsen görevlendirmeler düşüyor.  Bü süreçte  Başkanımla beraber doğru kararlar alacağımıza inancımız sonsuzdur. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

İttifaklar Hep Olmak Zorunda
Pandemi süreci nedeni ile bu güne aktarmak zorunda oldukları ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural ise ittifak sürecine değinerek “Koronavirüs pandemisi dolayısı ile İl Başkanı olarak seçildikten sonra gerçekleştiremediğimiz, seçimlerden sonra sizleri tebrik etme tanışma  ve daha iyi ilişkiler geliştirme açısından  ziyaretimizi gerçekleştirdik. Sonuçta Siyasi partiler toplumun geleceğini belirlemek üzere varlardır.  Ama siyasi partilerin Türkiye’de getirildiği bir nokta var.  Türkiye’de iki tür oluşumla karşı karşıyayız.  Ve bizim bulunduğumuz dönemde de 18 yıldan beri  bu ülkeyi yöneten iktidar bu hale getirdi. Tabi ki İttifaklar hep olmak zorundadır.  Bu ittifaklar resmi olabilir gayrı resmi olabilir.  Belediye seçimlerinde farklı ittifaklar tabi ki yapılabilir.  Ama ülkenin bu hale getirilmesinde hepimizin çok uygun bakmadığımızı bir kez daha belirtmek isterim” dedi. 

Tek Başımıza Başarma Şansımız Yok O Yüzden Ülkesini Seven Herkesi Safımıza Bekliyorum
Millet İttifakının, Cumhur İttifakını tek başına yıkmaya gücü yetmediğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Ümit Ural, bu ittfakın yıkılması için Ülkesini seven herkesi Millet İttifakı saflarına davet ederek “Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak İYİ Parti ile yaptığımız ittifak  çalışmalarını son derece önemli bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çünkü çok önemli bir konu, Cumhur İttifakı dediğimiz İttifakı, yok etmenin bir tane yolu var.  Bu yol, Kutuplaştırılmış bir ülkede, güçlerin bir araya gelmesi olacaktır.  Burada belirti olarak Millet İttifakının  içinde bulunduğu partilerin  başarma şansı olmuyor. Ama  şu demek değildir ki  bu memleketini seven, ülkesini seven, milletini seven herkesin bize kucak açmalarını ve bize katılmalarını bekliyoruz. Bu çok önemli ve değerli bir konu.  Millet İttifakı bence büyüyerek devam edecek. Çünkü bizim ittifakımız çıkar ittifakı değil.  Bu ittifak tamamen karşı tarafı alaşağı etme ittifakıdır.  Bu kesinlikle gerekliliktir” dedi.  

Duyarlı İnsanlar Olarak Her Şeyi Çözebiliriz
Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti ile Zaman Zaman Kamuoyuna yansıyan ‘Millet İttifakı Çatladı’ haberlerine de yanıt veren CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, duyarlı insanlar olarak sorunları çözebileceklerini belirterek  “Tabi ki İttifak görüşmelerinde seçim döneminde belirli kararlar alınmıştır.   Bunlar da uygulanıyor ve şu ana kadar  biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak  bir rahatsızlık içinde değiliz.  Bunlar ara sıra olacaktır.  Partimizin Belediye Meclislerinde  bazı ufak tefek sorunlar yaşanacaktır. Ama  duyarlı insanlar bir araya geldiğinde, her şeyi çözebilirler. Her şeyin çözümü dayanışma ve ortaklıktan geçer.  Bizde  de dayanışma ve ortaklaşmayı bilen insan olduğunu biliyorum. Dolayısı ile de  arada konuşulması gereken ufak tefek konular olabilir.  Bu konuda yapılması gerekenleri yapıyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hele hele kamuoyuna yanlış yansıtılan bazı konularda bizim asla kötü niyetimizin olmayacağını  bilinmesini istiyorum” dedi.
 
Cuma Deren