KENT KONSEYİ DAHİL, BİR DE BAYRAMİÇ…
KAZDAĞLARI ALGISI İLE, ADRES YİNE BALABAN…!

Bir yıl önce, Maden karşıtı çevreci eylemlerin merkezine dönüştürülen Kirazlı Balaban; “Kazdağları can çekişiyor!” vurgusu ile HDP’ nin de destek verdiği eylemciye yeniden adres gösteriliyor.
HDP KÖKENLİ  ‘ATEŞİN ÇOCUKLARI’ ORMAN YAKMIŞTI,
ÇEVRECİYİM DİYENLER, DEFİNE AVCISI ÇIKMIŞTI…!

Çevreci eylemlerin savunucusu ve baş katılımcısı olarak bilinen, ancak savunduğu Kazdağlarının eteğinde kurulu bir köyde,  yaşam sürdüğü adreste defne avcılığı yaptığı sırada suçüstü edilen isimden ve de, geçen yaz Türkiye çapında, Gelibolu yarımadasında da kundaklama suretiyle çıkan yangınları üstlenenlerden örnekle, Balaban bölgesi yaşayanları manidar bir söz etti;
“Geçen yaz Ormanları ateşe verenler, sözüm ona çevreci HDP kökenli Ateşin çocukları, yani orman yakanlar çıkmıştı.
Şimdi bir de, maden ve altın karşıtıyım diye boy gösteren, oysaki define avcısı olan isimler çıktı.
Görülen o ki; Çevre bahane, kısa yoldan köşeyi dönme çabası şahane.”

----------------------------------
ADRES AYNI, VURGU AYNI
“Kazdağları can çekişiyor!”
BALABANLI İSE, “KAZDAĞLARI NERE, BİZ NERE” DİYOR..!
----------------------------------

Çanakkale için, Pandemili günlerde tehdit oluşturacak,  ‘sosyal mesafe de neymiş..!’ dedirtecek türden buluşmalara çağrılar, hemen her gün tekrarlanıyor.
 Bir yıl önce, Maden karşıtı çevreci eylemlerin merkezine dönüştürülen Kirazlı Balaban; “Kazdağları can çekişiyor!” vurgusu ile HDP’ nin de destek verdiği eylemciye yeniden adres gösteriliyor.

CHP’ li ÇANAKKALE BELEDİYESİ YOK, AYVALIK VAR.
KENT KONSEYİ DAHİL, BİR DE BAYRAMİÇ BELEDİYESİ…
‘Kazdağları can çekişiyor!’ algısı yaratacak söylem ile, çevrecilere yine aynı adres eylemler için hedef gösteriliyor.
 
Çeşitli sosyal medya paylaşımları ile, Kirazlı altın madeni projesi ile Kazdağları’nın ormanlarının, hayvanlarının, yer altı sularının, baraj ve gölet sularının yok edileceğini iddia eden olumlar, hemen her gün yeni söylemler geliştirip, ölümcül virüs Corona’ nın bulaş riskini çoğaltacak elem çağrısı ile dikkat çekiyor.
Covit-19 virüsünün kol gezmesi muhtemel, sosyal mesafe kuralının hiçe sayılacağı zeminin oluşturulması ile halk sağlığının tehlikeye düşeceğini savunanlar Çanakkaleliler kadar, yaşam alanlarını eylem alanına çevirenlerden şikayetçi Balaban bölgesi sakinleri, “Sözüm ona Çevre seviciler, ormanları yakanlar çıktı. Geçen yıl eylemlere katılan gruplar arasında, terör örgütü PKK’ yı  destekleyen siyasi düşünce sahipleri ve onların destekçisi olduğu bilinen ve kendilerini ‘AÜtşin çocukları’ diyere tanımlayanların, ülke çapında ve Gelibolu yarımadasında çıkarılan orman yangınlarının sorumlusu olduklarını unutmadık. Yine Balaban’da çevreci gözüküp, maden karşıtı olanların, savundukları Kazdağlarının eteklerinde define avcılığı yaptığını da hatırlıyoruz” ifadeleri ile çarpıcı çıkışa imza attı.

İKİNCİ YIL İÇİN, YENİ EYLEM ÇAĞRISI, YARINA… (21 temmuz Salı)
Sosyal medyadan, hashtag’ er açıp; #KazdağlarıHepimizin, #AlamosuTahliyeEt, #KazdağlarıEvimiz  ifadeleri eşliğinde, yeni eylemler için çağrı yapılması bir yanda, yeni eylemlere destek veren Belediyeler arasında, CHP’ li Çanakkale Merkez ilçe belediyesinin olmayışı dikkatlerden kaçmadı.
Yeni eylemlere destek veren ve katkı sunacak kuruluşları gösteren görsele etiketlenen isimler dikkat çekti.
Görseli Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi başkanı Pınar Bilir paylaştı. Ayvalık belediyesi ve Bayramiç belediyesi başta, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul il Başkanı Canan Kaftancı ile HDP gibi isimler, görsele etiketlenenler arasında geçti.

Erdem Sürek