Server Yaşam Vakfı tarafından bu sene 8’incisi düzenlenen Ufka Yolculuk-8 Bilgi ve Kültür Yarışması ödülleri verildi. Ülke genelinde üç ayrı kategoride İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeyindeki öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Çanakkale il genelinde ise yarışmayı Çanakkale Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği(ÇASGED) tarafından gerçekleştirilmişti. Dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi.
 
Server Yaşam Vakfı tarafından her yıl farklı kategorilerde gerçekleştirilen Ufka Yolculuk Yarışmasının bu yılki konusu ’Adap’ oldu. İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeyinde üç farklı kategoride ülke genelinde gerçekleştirilen yarışmanın Çanakkale ayağını ise Çanakkale Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği(ÇASGED) tarafından gerçekletirildi.  İlk yıldan bu güne her yıl artan yarışmacı sayısı bu yıl itibari ile 3 milyona ulaştı.  Düzenlenen  yarışma ile öğrencilerin kitap okuma konusunda bir farkındalık oluşmasını, yarışmacıların sahi kaynaklarla ve doğru bilgiyle buluşarak kendilerini geliştirmesini hedefliyor. Her yıl ayrı ayrı il bazında gerçekleştirlen yarışmanın ilk aşaması   29 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında online olarak gerçekleştirildi. İlk aşamada başarılı olan yarışmacıların katıldığı ödüllü ikinci aşama   kovid-19 salgını nedeniyle 21 Haziran’da online olarak gerçekleştirildi.
 
Yapılan yarışmanın ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildiç. Tüm illerde olduğu gibi Çanakkale’de de dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Salgın nedeni ile sosyal mesafeli olarak  ÇASGED Kulübü Salonu’nda, düzenlenen ödül törenini yarışmacıların ve ailelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Ödül töreni, Ufka Yolculuk İl Koordinatörü Serdar Bal’ın açılış konuşmasıyla başladı. ’Adap’ tması ile bu yıl Üç Farklı Kategoride düzenlenen yarışmanın İlkokul kategorisinde  Çan İlçesinden Elif Gülnar birinci olurken çeyrek altınla ödüllendirildi.  Yine Çan İlçesinden  Gökay Özen  ise ikinci oldu. Özen ise 1 gram altınla ödüllendirildi. Çanakkale Merkezden yarışmaya katılan Serra Arslancan ise yarışmanın üçüncüsü oldu. Arslancan ise yarım gıram altınla ödüllendirildi.

Her geçen yıl katılım sayısı artan ve son yıllarda 3 mlyona ulaşan Ufka Yolculuk Yarışmasının Ortaokul Kategorisinde ise  Yarışmaya Yenice İlçesinden kayılan Safiyye Su Yıldız oldu. Ortaokul Kategorisinde birinci olan Yıldız, Çeyrek Altınla ödüllendirildi. Yarışmaya Merkezden katılan Berkhan Ulukulu ise Ortaokul kategorisinde ikinc oldu. Berkehan Ulukulu ise bir gram altınla ödüllendirildi.  Yarışmaya Ezine İlçesinden katılan Fatıma Kurt ise Ortaokul kategorisinde üçüncü olsu. Üçüncü olan Fatıma Kurt ise yarım gıram altınla ödüllendirildi.
 
Yarışmanın bir diğer kategorisi ise Lise kategorisi oldu. Lese kategorisinde de çok sayıda öğrencinin başvurduğu yarışmanın birincisi  Biga İlçesinden katılan Fatma Öztekin oldu. Lise Kategorisinde birinci olan Fatma Öztekin Çeyrek altınla ödüllendirilirken,  yine Biga’dan yarışmaya katılan ve ikinci olan Ayşe Öztekin ikinci oldu. Yarışmada ikinci olan Ayşe Öztekin ise bir gram altınla ödüllendirildi. Lise kategorisinde üçüncü olan isim ise yarışma’ya merkezden katılan İsmail Ensar Öztürk oldu. Yarışmada üçüncü olan İsmail Ensar Öztürk ise yarım gıram altınla ödüllendirildi.
Koronavirüs pandemisi nedeni ile kısa tutulan ödül töreni, öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdı.
 
Şerife Erdem