Büyük Kurultay için oy kullanacak Çanakkale Kurultay delegelerini, İl Başkanlığı seçimini kaybeden, ancak Kurultay delegesi seçilen Güneşhan topladı.
Son il başkanlığı seçiminde, Mevcut İl başkanı gibi, CHP’ li Belediye Başkanı da Kurultay delegesi seçilememişti.
Sosyal medya hesabından, düzenlediği dikkat çeken toplantıya ilişkin paylaşımda bulunan eski Başkan’a, partililerinden övgü dolu sözler eşliğinde, çarpıcı tavsiye geldi;
 “Tüm vatandaşları kucaklayacak, deneyimli, tecrübeli, kimseyi ötekileştirmeyen, üst düzey siyaset kadrolarını seçmenizi önerir ve tavsiye ederim..!”

--------------------------------
BÜYÜK KURULTAYDA OY KULLANACAKLAR,
ESKİ BAŞKANLA TOPLANDI…!
--------------------------------

Çanakkale siyasetinde benzeri yaşanmamış bir toplantı gerçekleşti. İl Başkanı değil, seçim kaybeden eski Başkan, seçildiği Kurultay Delegesi sıfatıyla varlığını hissettirdi.
İL BAŞKANI OLARAK SEÇİME GİRDİ,KURULTAY DELEGESİ ÇIKTI...

CHP İL başkanlığı seçiminde, Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Başkanlık yarışını kaybetmesine karşın, Büyü Kurultay delegeliği seçiminde, Merkez İlçe Belediye Başkanı, İl ve Merkez İlçe Başkanlarını saf dışı bırakıp, ilçe Başkanları ile listeleri  silip süpüren sonuçla adeta siyaset tarihine geçen eski İl başkanı İsmet Güneşhan, dikkat çeken bir toplantı ile siyaseten varlığını adeta tescilledi.
Kurultay Delegesi Güneşhan,  sosyal medya hesabından; “25-26 Temmuz 2020 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Büyük Kurultay ile ilgili olarak, Doğal Delege YDK üyesi Serdar Soydan,  Çanakkale Kurultay Delegeleri ; Ayvacık ilçe başkanı Emre Öz, Bayramiç ilçe başkanı Emin Fidan, Biga ilçe başkanı Osman Öztürk, Eceabat ilçe başkanı Metin Övün, Ezine ilçe başkanı Caner Şahin, Gelibolu ilçe başkanı İsmail Parlak ve Lapseki ilçe başkanı Yaşar Genç bir araya geldik.” İfadeleri ile siyaset gündeminin sıcak başlığını attı.
Güneşhan’ ın bu paylaşımına, Partililerinden gelen yorumlarda övgü de vardı, çarpıcı ifadelerle gelen  tavsiyelerde.
Güneşhan’a, arkadaş listesindeki partililerinden Deniz Erdoğan, en dikkat çekici yorumla karşılık verdi.
Erdoğan, şu ifadeleri kullandı; “İktidar heyecanı ve umudunu yüzde 25’den yüzde 35 den fazla oy alabilecek parti meclisini tüm vatandaşları kucaklayacak deneyimli tecrübeli kimseyi ötekileştirmeyen üst düzey siyaset kadrolarını seçmenizi öneri ve tavsiye ederim. Umarım noter gibi aynı listeleri onaylayan otel lobilerinde konuşan kurultay delegeleri olmazsınız. Başarılar dilerim.”
Yorum olarak sıralanan paşlaşımlardan bir diğerine Kadir Kıray imza attı. Kıray; “Günaydın kolay gelsin Ankara’ya misafir gidecek mi?” sorusuyla adeta renk kattı.
Güneşhan’ ın paylaşımına yapılan değerlendirmelerin çoğunda,  güzel dilek ve temenniler sıralandı. İşt örnekler;
“Hüseyin Arabacı: SAYIN Başkanlar sizlere başarılar diliyorum selam ve sevgiler
Yusuf Sezgin: İlimizi en güzel şekilde temsil edeceğiniz inancımla başarılar.”

Erdem Sürek