Son seçimde, Cumhur ittifakı desteği ile İktidarın kalesine dönüşen Biga ilçesinde, AK Partili Belediye’nin Belediye Meclis üyelerine sormadan, Encümen kararı ile uygulama aldığı E.G.S. sisteminin yol açtığı ittifakta çatlak, Çanakkale’de bir süredir gözlenen çekişmeyi, bu kez ahşap Podyum ile hissettirdi.

CHP’ li Belediye’nin Zabıtası devreye girip, İYİ Parti Merkez ilçe ve Teşkilat Başkanı‘ nın sahibi olduğu Kafe’ nin önünde bulunan, üzerine masalar konulan podyumu söktü.
Bu anlarda dile gelen ifadeler ise hayli manidar oldu;
“Kordonda kaldırıma taşan, 200 metre karelik alana yayılmış işletmeleri gören yok.”

PODYUM SÖKÜLDÜ,
TEPKİLİ SÖZLER DÖKÜLDÜ…

Çanakkale siyaset kamuoyu, Cumhur ve Milet İttifakının tarafları arasında gözlenen gerginliği konuşuyor.
Biga ilçesinde, AK Partili Belediye’nin, Belediye Meclis üyelerine sormadan, encümen kararı ile uygulama aldığı E.G.S. sisteminin, ilçe halkına verdiği zarardan bahisle gelen bir paylaşım, Cumhur ittifakındaki çatlığı gün yüzüne çıkardı.
 MHP’ li Meclis üyesi Zeki Mutlu, sosyal medyada sesini yükseltip, E.G.S. ‘ye tepkisini;”Gönüller yapmaya geldik, her yer kokuyor. Ortalık lağım faresi dolmuş” şekilndeki ifade ile göstermişti.
Dün ise, Çanakkale’de bir başka ittifakın tarafları arasında bir süredir varlığı hissedilen çatlağı, daha da büyüttüğü gözlenen olay yaşandı.
İyi Parti Merkez ilçe Başkanı Necati Gapran ile İyi Pati Teşkilat Başkanı İlhan Atıcı’ nın sahipleri olduğu Kafe’ nin önünde, üzerine masalar konulan ahşap podyum, aşırı işgaliye yarattığı gerekçesi ile Zabıta ekiplerince sökülüp kaldırıldı. Duruma verilen tepkiyi ifade eden sözler ise hayli manidar oldu.
Kent Konseyi yönetiminde de görev alan İyi Parti Teşkilat Başkanı İlhan Atıcı;
“Zabıta başka başka işgaliyeleri görmüyor.
Mesela, Çanakkale kordonunda yer alanlar kaldırımı kaplamış ve 200 metre kare alana yayılmış. Kaldırımda adım atacak yer kalmamış, maalesef gören yok. Bu nasıl bir ittifak..” diye sordu.
Podyum nasıl kaldırıldı?
Cumhuriyet meydanı yakınlarında, Kemal Paşa mahallesi tarla sokak üzerinde, Millet İttifakı taraflarından CHP İl Başkanlığı ile karşı karşıya noktada, İttifakın diğer tarafı İYİ Parti’ li yöneticilerin iş yerinin masalarını üzerinde taşıyan podyum, Zabıta görevlilerinin müdehalesi ile dün söküldü.
Zabıta’nın bu işlem öncesinde,  platform üzerindeki masaları tek tek kaldırdığı, ardından da ahşap podyumu söküp, Zabıta aracına yüklediği gözlendi.

Erdem Sürek