Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Koronavirüs  sürecinde tarımsal alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Üzen, yazılı açıklamasında salgınların ve dünya geleceğinin tarımsal üretimin önemini ortaya koyduğunu, işlenmeye tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılmasının önem arz ettiğini belirtti.
 
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen ,Koronavirüs’ün tarım ve gıdanın önemli ve stratejik bir sektör olduğunu öğrettiğini belirtti. Türkiye’nin coğrafi özellikleri ile tarımda sıçrama yapmaya elverişli bir pozisyonda olduğunu ifade eden Başkan Üzen, “Ülkemizde 23,1 milyon hektar işlenen tarım alanını artırmalıyız. İşlenmeyen tarım arazilerine sahip çıkmalıyız. Betonu değil tarım arazisini desteklemeliyiz. Bu toprakların üretime dahil edilmesi, zirai girişimin teşvik edilmesi, çiftçinin bilinçlendirilmesi, modern tarımın öne çıkarılması, planlı üretimin etkinleştirilmesi her türlü salgına karşı ülkemize önemli bir savunma mekanizması sağlayacaktır.” açıklamasında bulundu.

Ekilmeyen Arazi Milli Kayıptır
Hazine arazilerinin çiftçiye dağıtılmasını hatırlatan ÇTB Başkanı Kaya Üzen “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla geçen ay 7 ilde hazine arazilerinin çiftçiye ücretsiz verilmesi son derece olumlu, devamı beklenen ve ülkemizin büyümesine katkı sunacak bir anlamlı bir girişimdir. Tarım ve Orman Bakanlığımızın işlenmeyen tarım arazilerine ilişkin tasarrufları ülke tarımı için son derece önemlidir. Ekilmeyen arazi milli bir kayıptır.” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi