Önceki gün Başkent Ankara’da tanıtımı yapılan ve 50 Günde 25 il ve 57 ilçeyi gezeceği bildirilen   ‘Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tır’ ı değerlendiren isim, İYİ Parti’ li siyasetçi ve Çanakkale Savaşları Araştırmacısı Ahmet Uslu oldu.

11 yıldır Türkiye’yi dolaşan ‘Çanakkale Destanları Gezici Tır Müze’ sinin sahibi olduğunu hatırlatan Çanakkale Belediyesi’nin İyi Partili Belediye Meclis üyesi Uslu;
11 yılda 18 Milyon ziyaretçi kabul eden, Türkiye’ yi  3 kez dolaşan, ‘Çanakkale Destanları Gezici Müze Tır’ ı var iken, bir yeni proje hayata geçti. Bizim Tır şu andan itibaren satılık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projesini değerlendiren Uslu;  “Bize sorsalardı keşke. Bizim Tır’ ı bedava verirdik” diyerek çarpıcı sözler etti.

BAKANLIK PROJESİ HAYATA GEÇTİ,
TEPKİ ÇANAKKALE’DEN GELDİ;
“DESTANI ANLATMAK İÇİN, 11 YILDIR YOLLARDAYIZ..”

Benzeri proje gelişti, Çanakkaleli Yerel Tarih Araştırmacısı tepki verdi; “11 YILDA 18 MİLYON KİŞİYE ULAŞTIK..”
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca, Çanakkale kahramanlarının destansı mücadelesini, Anadolu’ya taşımak için hazırlanan ‘Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ önceki gün başkent Ankara’da tanıtıldı.
Türkiye’ yi  il il gezerek Çanakkale savaşları hakkında vatandaşlara bilgiler aktaracağına vurgu yapılan projeye tepki gecikmedi.
11 yıldır Türkiye’yi dolaşan ‘Çanakkale Destanları Gezici Tır Müze’ sinin sahibi olduğunu hatırlatan Çanakkale Belediyesi’nin İyi Partili Belediye Meclis üyesi ve Çanakkale Savaşları araştırmacısı Ahmet  Uslu;
“Çanakkale Ruhunu Türkiye’ ye taşıyan müze tır 11 yılda 18 Milyon ziyaretçi kabul etti.

Türkiye’yi 3 kez dolaşan, ‘Çanakkale Destanları Gezici Müze Tır’ ı var iken, bir yeni proje hayata geçti. Bizim Tır şu andan itibaren satılık” dedi.
Çanakkale Destanını anlatmak için yıllardır yollarda olan projenin benzerinin Bakanlıkça hayata geçtiğini basından öğrendiğini belirten Uslu; “Bize sorsalar, tır’ ı bedava verirdik” ifadesi ile dikkat çeken çıkışa imza attı.

Önceki gün Başkent Ankara’da tanıtımı yapılan ve 50 Günde 25 il ve 57 ilçeyi gezeceği bildirilen ‘Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tır’ projesini  tepkili sözlerle değerlendiren isim, İYİ Parti’ li siyasetçi ve Çanakkale Savaşları Araştırmacısı Ahmet Uslu;

“Projede anlatılan tır, keşke bizim tır olsa idi. Fakat değil, bize sormadılar bile. Biz tır’ ı  bedava verelim dedik almadılar.
Peki bu proje kiminle yapılıyor.  Bedava verelim dedik almadılar, sormadılar, biz tır’ı verirdik.  Şimdi tır’ ı satılığa çıkardık.
11 senedir sokak sokak Türkiye’ yi 3 defa tur atıp 18 milyon kişiye ulaştık. Artık bu iş bitmiş ve hangi gerekçe ile hazır bir tır varken böyle bir iş yapıyorlar, anlamsız”  şeklinde konuştu.

TEPKİ GELEN PROJE NE?
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale kahramanlarının destansı mücadelesini Anadolu’ya taşımak için ‘Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ projesi hazırladı. Proje önceki gün başkent Ankara’da tanıtıldı.
Projenin bir diğer kısmında, Gezici Kütüphane de yer alacak.
 Proje sayesinde, Türkiye’de kitaplara ulaşmakta güçlük çekilen en ücra köşelerdeki vatandaşlara ulaşılacak.
50 Günde 25 il ve 57 ilçeyi gezmesi planlanan;   ‘Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Gezgin Kültür Festivali’ ismiyle tanındı.
İçinde Gezen sinema, Kamyon Tiyatrosu, Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi ve Gezici Kütüphanenin bulunduğu 4 ayrı tır’ ın Ankara’daki tanıtım toplantısına,  Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de katılmıştı.

Erdem Sürek