Yurtdışından getirilen vatandaşların 14 gün kaldığı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Personeline gösterdikleri misafirperverlik ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Çin’in Vuhan kentinde başlayan Koronavürüsü kısa sürede tüm dünyaya yayıldı. Binlerce kişinin ölümüne neden olan Koronavirüsten korunmak ve yayılmasını engellemek amacı ile ülkeler sınırlarını giriş ve çıkışlarını kapattılar.  Koronavirüs pandemisi dolayısı ile çoğu ülkelerde mahsur kalan Türk vatandaşlarına yönelik düzenlenen seferlerle vatandaşlar ülkeye getirildi. Ancak 14 gün karantina kuralı nedeni ile Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Yurtlarda 14 gün tutulan vatandaşlara Yurt çalışanları da büyük hizmet verdi.  Yurt dışından getirilen vatandaşların indirildiği illerden biri de Çanakkale oldu. Çanakkale Kredi Yurtlar Kurumuna yerleştirilen çeşitli ülkelerden gelen vatandaşlar 14 gün boyunca karantinada kaldı. Karantinada kalan vatandaşların en büyük destekçileri de yurt çalışanları oldu.

Temizlik işlerinin yanı sıra misafirlerle yakından ilgilenen Yurt çalışanlarına Valilik de gösterdikleri özveri ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür belgesi verdi.  Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından verilen teşekkür Belgesi takdim töreninde bir açıklama yapan Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp “Pandemi (Covid-19) sürecinde ülkemizin birçok ilinde, yurt dışından gelen vatandaşlara ev sahipliği yapan karantina yurtlarından biri de Çanakkale Kız Yurdu’ydu. Süreç boyunca gerekli önlemleri alarak, her türlü fedakârlığı üstlenip görevinin başında olan personellere gösterdikleri özveriye ve verdikleri emeğe teşekkür ediyoruz. Bu zorlu süreçte bizlere ve gelen mizafirlerimize destek olduklarından dolayı  Çanakkale Valiliğimizin verdiği Teşekkür Belgeleri takdim ediyoruz. Emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
Yapılan konuşmanın ardından Çanakkale Valiliği tarafından, özveri ile çalışan personeller için hazırlanan Teşekkür Belgeleri, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından personele verildi.
 
İsmail Şen