Son olarak Ayvacık ve Bayramiç ilçelerinde, Teşkilatın vereceği isim ile İlçe Başkanlığı için ‘Yola devam’ kararı çıkartacağı öğrenilen AK Parti’de, partililerin gözü temayülden çıkacak sonuca odaklandı.

Alınan bilgiye göre, Bayramiç ilçe Başkanlığı için geçen isim, geçen dönem Belediye Başkanı olan Sadettin Arslan oldu.
Ayvacık ilçesinde ise temayül yoklamasında, iki isim için teşkilat mensuplarından görüş istendiği öğrenildi.

PARTİLİYE VE SEÇMENE SORU;
“KİMİ GÖRMEK İSTERSİNİZ..?”
 Ayvacık’ da partililer ile görüşen il yöneticilerinin,  ayrıca köy muhtarlarına, oda başkanlarına, parti kurucularına ve vatandaşlara; “İlçe Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?” sorusunu yöneltip yanıt aradığı öne sürüldü.
İktidar parti kurmaylarının hummalı çalışmasını yorumlayan Ayvacık ve Bayramiçliler çarpıcı bir ifade kullandı;
“Yürüklere dokunan, sandıkları doldurur.
Gözü tavanda değil, taban da siyasete tamam…”
-----------------------------------
Temayül başladı, taban yorumladı;
BAŞKANLIK İÇİN ARANAN KRİTER:
‘YÜREĞE DOKUNUR MU…?’
-----------------------------------
İktidar Parti İl yöneticilerinin, Ayvacık ve Bayramiç İlçe Başkanı seçimi için hummalı bir çalışma başlattı. Alınan bilgiye göre, her iki ilçede uygulanacak yöntem temayül olacak.

AYVACIK’TA, 2 İSİM ÖNE ÇIKTI..
Ayvacık İlçe Başkanlığı için ilçede temayül yoklaması yapıldığı, köy muhtarları, oda başkanları ve esnaflar başta, partinin kurucuları ile seçmene,   ilçe başkanı olarak kimi görmek istedikleri yönünde bir soru yöneltildiği ileri sürüldü.
 
AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Halil İbrahim Engin’in görevi bırakacağı duyumlarının artığı siyaset kamuoyunda, yeni ilçe Başkanı arayışının bu nedenle hızlandığı da iddialar arasında..

BİRİ İŞ ADAMI, BİRİ MECLİS ÜYESİ…
Ayvacık ilçe başkanlığı için birçok isim gündeme gelir iken, ilçede kulaktan kulağa yayılan ve kulislerde dillenen, Partili Belediye Meclis üyesi ve bir iş adamının Başkanlık için tamayülde adının geçmesi oldu.
 Bu isimlerden biri AK Parti Belediye Meclis Üyesi işadamı Nazmi Tok diğeri ise ilçenin genç iş adamlarından Fatih Kocabıyık.
İddiaya göre, İl Yönetimi iki aday üzerinde yoğunlaştı. Farklı kriterleri göz önüne alıp, Halkla ilişkisi en güçlü isim ile ‘yola devam’ kararı alınacağı edinilen bilgilerden.

BAYRAMİÇ İÇİN, ESKİ BAŞKAN…
Temayül yoklamasının yapılacağı bir diğer adresin Bayramiç olacağı öğrenildi. Bayramiç ilçe başkanlığı için, bir önceki dönem Partili Belediye başkanı Sadettin Arslan’ ın isminin kulislerde geçtiği gözlendi.
 
“KİMİ GÖRMEK İSTERSİNİZ..?”

 Ayvacık ve Bayramiç’te,  partililer ile görüşen il yöneticilerinin,  ayrıca köy muhtarlarına, oda başkanlarına, parti kurucularına ve vatandaşlara; “İlçe Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?” sorusunu yöneltip yanıt aradığı öne sürüldü.
Alınan bilgiye göre, İktidar parti kurmaylarının hummalı çalışmasını ve yanıtını aradıkları soruyu yorumlayan Ayvacık ve Bayramiçlilerin çarpıcı ifadesi, günlerdir kulislerde dillenen oldu.
Partililer başta, seçmene göre de,  adeta ağız birliği edilmiş gibi sarf edilen ifade şu oldu;
“Yürüklere dokunan, sandıkları doldurur.  Gözü tavanda değil, taban da siyasete tamam…”

Cuma Deren