Geride kalan bir yıllık zaman ve Pandemi sürecinde yapılan çalışmalar hakkında Belediye Başkanları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.
Geçtiğimiz yıl 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde bir yılı geride bıraktık. Koronavirüs nedeni ile yapılan yatırımlarda bir çok engeller çıksa da Belediye Başkanları da Çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Seçimlerde İYİ Parti ile beraber Millet İttifakı ile seçime giren Cumhuriyet Halk Partisi bir çok ilde olduğu gibi Çanakkale’de de başarılı sonuçlar elde etti ve bir çok belediye geçen bir yıllık süreçte Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetiliyor. Belediye Başkanlarının performansı, yapılan çalışmalar ve Belediyelerin mali durumları başta olmak üzere bir çok konunun konuşulacağı bir toplantı gerçekleştirildi. İl Başkanı Metin Ümit Ural Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katılan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları, yönettikleri Belediyelerdeki gelişmeler hakkında bilgi verdiler.
Basına kapalı olmayan bölümde bir açıklama yapan İl Başkanı Metin Ümit Ural “ İl Yönetimi seçimleri sonrasında Belediye Başkanlarımızla yaptığımız ilk toplantımız. Toplantımızın bu güne kadar gecikmesinin nedeni, hepimizin malumu pandemi süreci. Pandemi süreci dolayısı ile hepimiz çok çalıştık. Tüm Belediye Başkanlarımın emeklerine sağlık. Sosyal Demokrat Belediyeciliğinde yapılması gereken her şeyi yerine getirdiler. Birlik ve beraberlik içinde bu sağlandı. Hatta bu birlik ve beraberlikte önemli eşiğinde de birlikte hareket etmemiz ve Çanakkale’deki ihtiyaç sahibi olan diğer yerlere de Belediyelerimiz tarafından sağlanmış oldu. Önümüzdeki süreç bizim için bir iktidar süreci. Ayrıca bir iktidar kurultayımız var ve İktidar Kurultayımızın tarihi belli oldu. Büyük ihtimalle bu kurultayın adı bile ‘İktidar Kurultayı’ olabilir. Ancak biz İl Başkanları olarak kendi aramızda buna İktidar Kurultayı diyoruz. Çünkü günümüz koşullarında Türkiye’de yaşanan her şeyin nereye geldiğini biliyoruz. Ekonomik koşulların nereye geldiğini biliyoruz. Covid sürecinin bu sürece etkilerini çok anlamlı bir şekilde görebiliyoruz. Değerli Belediye Başkanlarımın bir çoğu zaten sahil kesimlerinde görev yapıyorlar. Dolayısı ile oralardaki turizmin etkileri de yine tarımda da üretim var ama satış beklenildiği derecede yok. İşsizlik ve istihdam sorunları her geçen gün artıyor. Bu nedenden dolayı da bundan sonraki süreçte biz kendimiz iktidara hazırlayarak geliyoruz. Hedefimiz iktidar ve bunu hep birlikte başaracağız” dedi.
İl Başkanı tarafından yapılan açıklamanın ardından Basına kapalı olarak gerçekleştirilen Belediye Başkanları Olağan Değerlendirme toplantısında, Belediye Başkanları yaşanan süreç hakkında bilgiler verdiler.

Şerife Erdem