Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Metin Ümit Ural, Merkez deki parti yöneticiler ve Belediye Başkanları ile bir araya geldi. İstanbul’da gerçekleştirdiği temaslarını da İl Yönetimi ile Paylaşan Metin Ümit Ural artık iktidar yolunda olduklarını ve bu yolda iktidar olmayı birlikte başaracaklarını söyledi. 

Geçtiğimiz 23 Şubat’ta gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanlığına seçilen Metin Ümit Ural, sonrasında yaşanan Koronavirüs dolayısı ile teşkilat ile toplu bir ortamda bulunamadı. Yaşanan sürecin ardından başlayan normalleşme sürecinin ardından toplantıların da açık havalarda başta olmak üzer yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda Kepez’deki bir Kafenin bahçesinde gerçekleştirilen kahvaltı organizasyonu ile Merkez İl Yönetimi, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları yönetimleri ile bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıya Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı  Birol Arslan,  Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık da katıldı. Toplantıda bir Konuşma yapan İl Başkanı Metin Ümit Ural “ Biliyorsunuz çok zor bir dönemden geçtik.  Bir salgın işle karşı karşıya kaldık ve bu salgın bir beraber olmamızı ve bir araya gelmemizi engelledi.  Bugün ancak sosyal mesafeli bir düzende maske ile oturmak durumundayız.  Bu salgın Ülkemizde çok büyük hasarlar yapmasa da ekonomik olarak ve vatandaşlarımızın psikolojisini etkilediğini hepimiz yaşadık ve biliyoruz. Bizle Cumhuriyet Halk Partisi olarak Çanakkale’de  Belediyelerimiz ile beraber bu süreçte çok iyi işler başardığımızı bizzat yaşayarak gözlemledim.  Bundan sonraki süreç tabi ki çok daha gelişmeyi gerektiriyor” dedi.

İktidar Olmayı Birlikte Başaracağız
İstanbul’da  katıldığı programlar hakkında da bilgi veren İl Başkanı Ural, artık iktidar yolunda olduklarını ve bunu da hep birlikte başaracaklarını belirterek  “ Ben birkaç gün İstanbul’da bulundum . İstanbul’da aldığım en güzel konuyu söylemek isterim size,  Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler birinci yılında  hesap veren bir belediyecilik anlayışı ortaya çıktı.  Belediyeler bir yıllık kazanımlarını bütün kayıt ve belgeleri ile anlattılar. Yapılan bu sunumlar basına hep açıktı.  Bu çok gurur verici bir tabloydu. Ama orada çok önemli bir mesaj vardı ‘Birlikte Başaracağız’ siz de bunu unutmayın. Artık İktidara giden yoldayız ve iktidara giden yolda  birlikte iktidar olmayı başaracağız” dedi.   
 
Şerife Erdem