Çan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği 2020 yılı olağan meclis toplantısı yapıldı. Mecliste, Çan ilçesini temsil edecek üye seçimleri de yapıldı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Haziran ayı, Meclisi Kaymakam  Mustafa Gürdal başkanlığında  gerçekleştirildi. Çan Belediye Düğün Salonunda yapılan toplantı, Açılış ve Yoklamanın ardından  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın Okunması ile başladı.  Divanın Oluşturulmasının ardından ise  2019 Yılı kesin hesabının ve faaliyet raporunun görüşülmesi ve kabulü, 2020 Yılı faaliyet Programı hakkında bilgi verilmesi konuları gerçekleştirildi. Yapılan bilgilendirilmelerin ardından  Köylere Hizmet Götürme Birliği Tüzüğünün 14. maddesi gereğince İl Genel Meclis Üyelerinden 2 ve diğer üyelerden 2 olmak üzere 4 asil ve 4 yedek üye seçimi  yapıldı. Yapılan gizli oylamanın ardından İl Genel Meclis Asil Üyeleri: Murat Okan ve Ömer Şahin, İl Genel Meclis Yedek Üyesi olarak ise Erdal Güler seçildi.

Encümen Muhtarlar Asil Üyeliğine  Emin Deniz, Kulfal Köyü Muhtarı Adem Özay, Çekiçler Köyü Muhtarı  seçildiler.  Encümen Muhtarlar Yedek Üyeler ise  Göle Köy Muhtarı İdris Tekin, Hacılar Köyü Muhtarı Mustafa Yıldız, Alibey Çiftliği Köyü Muhtarı Özgür Kuş ve Danapınar Köyü Muhtarı İsmail Bal, yedek üye olarak seçildiler.
Köyü Muhtarı Nejdet Alkan Halilağa, Yaykın Köyü Muhtarı Salih Çakır, Çakıl Köy Muhtarı Turgay Şahin, İlyasağa Çiftliği Köyü Muhtarı Hüseyin Yılmaz, Bostandere Köyü Muhtar Mehmet Taş ı ise Plan ve Bütçe Komisyonu için seçildiler.
 
 Maltepe Köyü Muhtarı Hüseyin Ekin, Helvacı Köyü Muhtarı Alaettin Çetin, Yeniçeri Köyü Muhtarı Şaban Kaya, Karakoca Köyü Muhtarı Enver Keçili, Mallı Köyü Muhtarı Yüksel Çetin ise Denetleme Komisyonu için seçildiler.

Köy İçme Suları Bakım Onarım ve işletme giderlerinin görüşüldü. Ayrıca gündem dışı olarak çeşitli konularda ele alınarak, özellikle ilçemizdeki koronavirüs ile mücadelede ki son durumda maske takmanın önemine de değinen Kaymakamımız lütfen maskelerimizi takalım dedi. Verimli geçen toplantı Sayın Kaymakamımız Mustafa Gürdal'ın İl Genel Meclis Üyelerine ve Encümen muhtarlarımıza teşekkürleri ile son buldu.

İsmail Şen