Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü Çanakkale Eğitim Vizyonu 2023 (ÇEV) Projesinde il genelinde dereceye giren okullara ödülleri verildi. Programda ayrıca eTwinning okulu olan, Avrupa ve Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanan okul ve öğretmenlerimize de tabelâ ve etiketleri takdim edildi.
 
Nedime Hanım Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Müdür Yardımcısı Murat Büyük, Şube Müdürü İdris Akbaş ve ödül alan okulların yöneticileri katıldı. 
 
Millî  eğitimin amaçları doğrultusunda, okulların içinde bulundukları koşul ve öncelikler dâhilinde gelişmesini sağlamak,  kalite standartlarını yükseltmek amacıyla 2017 yılında başlatılan ÇEV 2023 Projesi sonuçlandı. Proje kapsamında okullar, eğitim - öğretim, sosyal - kültürel, sportif, sanatsal, kişisel - kurumsal gelişim ve proje tabanlı gelişim olmak üzere 6 etkinlik alanında; bağımsız anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler ve meslek liseleri olarak öğrenci sayıları göz önünde bulundurularak yedi farklı kategoride değerlendirildi.
 
Değerlendirme sonucunda merkez ilçede ilk üç derece giren okullara başarı belgesi verildi. Ayrıca İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından kategorilerinde 1. olan okullara diz üstü bilgisayar, ikinci olan okullara çok fonksiyonlu fotokopi makinası, üçüncü olan okullara lazer yazıcı hediye edildi.
eTwinning Projesi Yapan Okullar, eTwinning Okul Tabelaları ile Avrupa ve Ulusal Kalite etiketlerini aldılar.
 
Avrupa'daki okullar arasında iletişim kurmak, geliştirdikleri projeler ile işbirliğini sağlamak amacıyla kurulmuş bir platform olan eTwinninge üye okullar ve öğretmenler, yaptıkları ulusal ve uluslararası düzeyde çevrim içi projeler sonucunda başvurularını yaparak eTwinning okulu olma, Avrupa ve Ulusal Kalite etiketleri alma hakkını elde ettiler. Programda bu okullara kalite etiketleri ve 2 yıl geçerli olan okul tabelaları, öğretmenlere de kalite etiketleri verildi.
 
Haber Merkezi