Salı Günü Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan yeni normalleşme sürecinin ikinci aşamasında 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlara da saat 10:00-20:00 arasında sokağa çıkma izni çıktı. Artık sokağa çıkma özgürlüğüne kavuşan çanakkaleli minikler de ebeveyenleri ile dışarı çıktı. Çanakkale Belediyesi de özgürlüğüne kavuşan miniklere balon hediye etti.

Çin'in Wuhan kentinden başlayarak dünyaya yayılan, ülkemizde ise ilk vakanın görüldüğü 11 Mart'tan itibaren salgının yayılmaması için alınan önlemlerden biri de sokağa çıkma kısıtlaması olmuştu. İlk olarak risk grubunda yer alan 65 yaş üstü vatandaşlar için kıstlama geldi. Daha sonra salgının bulaşma riskinin artması ile 20 yaş altı vatandaşlara da sokağa çıkma kısıtlaması gelmişti. Getirilen kısıtlamalar ile beraber eve kapanan vatandaşlar geçtiğimiz Salı günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı son4reası yaptığı açıklamada ikinci normalleşme sürecinde 65 yaş ve 18 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı.

Sokaklar Miniklerin Neşesi İle Güzelleşti
Salı Günü Cumhurbaşkanı tarafındna açıklanan yeni normalleşme sürecinin ikinci aşamasında 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlara da saat 10:00-20:00 arasında sokağa çıkma izni çıktı. Salgın hastalık riskine yönelik önlem kapsamında uzun bir süredir sokağa çıkma kısıtlılığı bulunan 18 yaş altı çocuk ve gençlere yönelik kısıtlamanın kaldırılmasının ardından kentin sokakları yeniden çocuk sesleri ile dolmaya başladı. Uzun bir aranın ardından yeniden dışarıya çıkan çocukları Çanakkale Belediyesi tarafından rengarenk balonlarla karşılandı. Kentin çeşitli noktalarında balon dağıtımı gerçekleştirilirken, çocukların sevinci de görülmeye değerdi.
 
Şerife Erdem